Din Zona

4 avantaje oferite de geamurile securizate

4 avantaje oferite de geamurile securizate

Sticla securizata a devenit in ultimii ani un material extrem de des utilizat in constuctiile moderne si asta datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera.

Din punct de vedere arhitectural, utilizarea unor geamuri securizate este de mare efect, mai ales atunci cand se doreste obtinerea unui spatiu cat mai vizibil.

In general, cladirile de birou sunt realizate intr-un procent destul de mare din astfel de geamuri, scopul fiind acela de a contura un spatiu comun si deschis unde oamenii pot lucra cot la cot intr-un mediu relaxat si degajat. Panourile de sticla colorata, spre exemplu, sunt in mare voga in ultimii ani si reprezinta ultima inovatie in domeniu.

Procesul prin care un fragment de sticla trece pentru a ajunge la varianta finala este unul destul de simplu. Sticla este incalzita la peste 650 grade si ulterior este racita brusc pentru a se obtine duritatea caracteristica.

Este important ca in timpul procesului sa fie respectate toate standardele europene pentru ca rezultatul sa fie unul pe masura asteptarilor clientilor. Inainte de a fi comercializate si utilizate in diverse proiecte, toate aceste geamuri securizate sunt atent verificate si inspectate de catre oameni cu experienta in domeniu.

In general, dimensiunea maxima a sticlei securizate este de 2400 mm*4400 mm, in vreme ce dimensiunea minina este de 200 mm * 250 mm. Pot fi securizate sticle cu o grosime curpinsa intre 4 – 9 mm in functie de necesitatile fiecarui constructor in parte.

De ce ar trebui constructorii sa aleaga varianta unor geamuri securizate?

Marele avantaj pe care aceste geamuri il au fata de sticla normala, il reprezinta duritatea fapt pentru care sticla secutizata poate rezista extraordinar de bine socurilor. Are o protectie ridicata ceea ce inseamna ca nu se sparge foarte usor.

Spre deosebire de sticla netratata termic, aceasta varianta este de pana la 10 ori mai dura fiind alegerea principala a arhitectilor. Un astfel de material poate fi utilizat intr-o gama variata de produse, de la cabine de dus si pana la trepte sau balustrade. Totul tine de imaginatia constructorilor si de indemanarea meseriasilor in momentul montarii produsului final.

Fara doar si poate aspectul general este unul modern si elegant. O constructie realizata din sticla este o constructie futurista, minimalista care impresioneaza prin grandoare si prin rafinament. Se poate folosi chiar si in amenajarile interioare din cadrul locuintelor atunci cand exista dorinta modernizarii spatiului.

Un alt mare avantaj il reprezinta pericolul scazut la care cei jur sunt expusi in momentul in care un astfel de geam se sparge. Nu exista riscul ranirii pentru ca fragmentele de sticla se sparg in mii si mii de bucati. Sticla securizata este extrem de sigura si poate fi folosita cu incredere in orice context.

Nici pretul nu este unul de neglijat avand in vedere faptul ca in final costurile utilizarii acestui tip de sticla sunt mult mai mici in comparatie cu alte materiale existente pe piata. Cu alte cuvinte, raportul calitate – pret este unul cu adevarat avantajos.Lasă un răspuns

Site creat de