Social & Cultura

4 elemente esențiale de care să ții cont când îți alegi patul pentru dormitor

4 elemente esențiale de care să ții cont când îți alegi patul pentru dormitor

Un somn odihnitor ne redă energia fizică și mentală de care avem nevoie pentru a face față provocărilor de zi cu zi. De aceea este important ca patul în care dormim să ne ofere un grad sporit de confort, relaxare și o senzație de bine.

Iată 4 elemente esențiale de care să ții cont când îți alegi patul pentru dormitor

  • Dimensiunile patului

Dimensiunile patului sunt strâns legate de cele ale dormitorului, de aceea trebuie să masori cu precizie camera în care vei amplasa patul înainte de a-l achiziționa. De asemenea, este important să îți rămână suficient spațiu ca să te miști liber în încăpere și aceasta să aibă un aspect aerisit, nu unul înghesuit. Dacă dormi singur, ai nevoie de un pat cu o lățime de minim 90 de centimetri și o lungime cu cel puțin 25 de centimetri mai mare decât înălțimea ta. Pentru ca aerul să circule bine în cameră, este recomandat ca patul să aibă o înălțime de 40-50 de centimetri față de podea.

Dacă ești în căutarea unui pat pentru 2 persoane și dispui de un spațiu generos, poți opta pentru un pat de 180 x 200 centimetri, însă dacă dormitorul tău este ceva mai mic, poți cumpăra o variantă de 140 sau 160 de centimetri lățime cu 200 centimetri lungime. Suprafața patului trebuie să fie încăpătoare pentru a-ți oferi libertatea de mișcare și confortul care te ajută să îți “încarci” bateriile pentru o nouă zi.

4 elemente esențiale de care să ții cont când îți alegi patul pentru dormitor
4 elemente esențiale de care să ții cont când îți alegi patul pentru dormitor 3
  • Salteaua

Salteaua este elementul esențial care face diferența între un somn liniștit și unul agitat.

Nu există o saltea potrivită pentru toată lumea, de aceea trebuie să o alegi pe cea care corespunde nevoilor tale. Ai de ales, de exemplu, între saltele confecționate din spumă cu memorie, care își ajustează dispunerea la forma corpului tău, saltele din materiale anti-alergice pentru a ține la distanță elementele care îți pot provoca alergii sau saltele susținute de arcuri care amortizează întoarcerile de pe o parte pe alta.

Moale sau tare este o altă întrebare care apare atunci când ești în căutarea unei saltele pentru patul tău. Există saltele cu diferite grade de fermitate. Astfel, o saltea cu fermitate mică este de fapt o saltea foarte moale și o poți alege mai ales dacă preferi să dormi pe o parte. Cele cu grad mediu de fermitate sunt recomandate persoanelor afectate de diverse dureri lombare, în timp ce pentru persoanele care preferă să doarmă pe spate sau pe burtă sunt indicate saltelele ortopedice, rigide (cu grad mare de fermitate).

  • Funcționalitatea viitorului tău pat

Producătorii de paturi au înțeles că acestea trebuie să ofere utilizatorilor funcții suplimentare și astfel au apărut paturi de dormitor cu sertare glisante și paturile cu lăzi de depozitare.

Paturile cu sertare glisante, după cum sugerează și denumirea, au sub ele sertare care se trag în exterior. Aceste paturi reprezintă alegerea multor clienți care au dormitoare de dimensiuni reduse pentru că în sertarele glisante pot depozita lenjerii, perne sau chiar jucării atunci când patul este amplasat în dormitorul celor mici.

Variantele cu lăzi oferă același beneficiu – spațiu de depozitare, însă el este accesibil prin ridicarea patului. De cele mai multe ori, dimensiunea acestor lăzi este egală cu suprafața de dormit, oferind așadar mai mult spațiu de depozitare pentru cuverturi, cearșafuri ori pijamale și făcând astfel mai mult loc în șifonier pentru haine.

  • Materialul din care este confecționat cadrul (rama) patului

Cadrul patului reprezintă structura pe care este așezată salteaua patului. Acesta are rolul de a absorbi impactul mișcărilor pe care le facem în timpul nopții, de a adapta salteaua la forma corpului nostru și, atunci când este conceput în acest scop, de a preveni apariția acarienilor. Cele mai frecvent folosite materiale pentru rama de pat sunt lemnul și metalul. Lemnul este potrivit pentru un pat romantic, dar și pentru un dormitor amenajat în stil clasic.

Cadrul metalic este rezistent în timp și este potrivit atât într-o cameră decorată în stil feminin, cât și într-un dormitor amenajat în stil masculin.

Dacă ești în căutarea unui pat confortabil, la Silvarom Baia Mare poți alege dintr-o gamă extinsă de paturi pentru dormitoare, colecții de dormitor si saltele pe nevoile tale.Lasă un răspuns

Site creat de