IT

4 gadget-uri moderne care ne-au schimbat viata

gadget

Cu totii suntem constienti ca traim intr-o era digitala. Oricat de conservatori am fi, gadget-urile promovate in filme precum „Tron”, „Blade Runner”, „Back to the Future” sau „I, Robot” ne-au format o idee despre cum ar putea arata viitorul si, totodata, cat de departe suntem de toate aceste inventii imaginate de regizorii de film.

Deci, ce gadget-uri sunt astazi accesibile? Pentru a intelege mai intai acest lucru, trebuie sa ne gandim cum au aparut. Piata de consum si modul de viata modern au cerut producatorilor ca gadget-urile sa prezinte anumite caracteristici: ca gadgeturile noastre sa functioneze intr-un anumit mod, asa cum se asteapta de la ei: eficienta, viteza, mobilitate, un aspect futuristic etc.

  1. Nintendo Gameboy

Este jocul care a deschis drumul catre Play Station-urile de astazi, si care au transformat pentru copii drumurile lungi cu masina si zilele ploioase in experiente placute. La momentul aparitiei acestui joc pe piata nu se mai vazuse asa ceva niciodata si, desi grafica era destul de slaba, a fost primul pas al unei revolutii in domeniul jocurilor mobile.

  1. iPod

De la modelele de inceput pana la cel mai recent, cum ar fi iPod Touch, Apple a reinventat cu adevarat modul in care ascultam muzica. Au disparut zilele cand trebuia sa porti cu tine un casetofon, mare cat o bazooka, sau sa umbli cu zeci de CD-uri sau un Walkmen prins la brau.  Cele mai recente iPod-uri ofera functii Face Time, inregistrare video HD, Retina Display, Air Play, Muzica + iTunes, Jocuri + Apps, iOS, iCloud, Air Print si Voice Control.

  1. Hoverboard

Cand producatorii filmului „Back to the Future” au prezentat o placa zburatoare cu ajutorul careia tinerii se deplasau, nimeni nu credea ca viitorul este atat de aproape. Chiar daca placa ce sfideaza gravitatia nu este inca suficient de accesibila, astazi, hoverboard-ul a cucerit lumea. Placa electrica cu autobalansare este noul mijloc de locomotie pentru tinerii de pe mapamond, asa cum era in urma cu 50 de ani bicicleta sau trotineta. Astazi, iti poti achizitiona acest gadget minune cu un singur click pe site.

  1. Smartphone-uri

Android, iPhone si Smartphone sunt gadgeturile care au redefinit literalmente modul in care traim. Acum, un telefon mobil nu te ajuta doar sa apelezi pe cineva, ci poate face fotografii si iti permite sa te joci. Sunt capabile sa interactioneze cu laptop-urile, cu televizoarele si cu aproape orice alt terminal digital. Puteti viziona filme pe ele, puteti avea acces instant la YouTube si Facebook, puteti stoca toate melodiile preferate si multe altele.Lasă un răspuns

Site creat de