Social & Cultura

4 lucruri pe care trebuie să le ştiţi despre balustradele de sticlă

4 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre balustradele de sticla

Balustrada din sticla are un impact vizual uimitor, ofera o mai mare deschidere, face spatiile sa para mai mari si faciliteaza patrunderea luminii. O astfel de balustrada adauga lux si valoare unei case si atunci cand este proiectata si instalata corect, ea este incredibil de sigura si functionala.

Cautati o balustrada de sticla? Iata 4 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a incepe proiectul.

  1. Exista diferite tipuri de balustrade din sticla

Exista o varietate de moduri de instalare a unei balustrade de sticla. Interesati-va in legatura cu diferitele sisteme de prindere si luati in considerare modul in care aceste stiluri se potrivesc cu designul si atmosfera casei dvs.

Specialistii clasifica balustradele interioare din sticla in 3 categorii principale: cu prindere in pardoseala, cu prindere laterala si ingropate in pardoseala.

  1. Luati in considerare conditiile de siguranta

In functie de traficul scarilor, trebuie sa va orientati la tipul de sticla pentru balustrada. Si pentru ca istoria sticlei a cunoscut o evolutie impresionanta puteti alege o balustrada din sticla securizata sau o balustrada din sticla laminata.

Sticla securizata este un tip de sticla tratata termic, pentru a-i creste rezistenta si a-i modifica modelul de casare. Daca sticla temperata se sparge, aceasta se sparge in cuburi minuscule cu scopul de a nu accidenta sau zgaria pe cei din jur.

Sticla laminata este compusa din 2 straturi de sticla topite impreuna cu un strat interior. Acest lucru ofera rezistenta si un plus de siguranta. In caz de spargere, o parte a geamului se va ciobi in timp ce cealalta parte ramane compacta.

  1. Balustrada de sticla necesita intretinere

Balustrada de sticla, in ansamblu, are nevoie de o minima intretinere; mult mai mica ca a unei balustrade din lemn. Dar, in functie de stilul dvs. de viata, intretinerea de zi cu zi va trebui sa ia in considerare ca o balustrada din sticla se poate murdari destul de usor, mai ales daca aveti copii. Partea buna este ca pentru stergerea unei balustradei din sticla nu va trebuie decat o carpa moale si o solutie de spalat geamuri ori putin sapun / otet si apa.

  1. Luati in considerare bugetul

Balustrada din sticla este, in general, mai scumpa decat alte tipuri de balustrade interioare. In functie de sistemul de prindere (care poate implica material de inox, cleme, sine etc.) si de dimensiune, pretul unei balustrade de sticla poate fi mai mare sau mai mic.

Chiar daca pretul unei astfel de balustrade este ceva mai mare, ganditi-va ca este vorba despre o investitie pe termen lung, care merita toti banii. In primul rand, intretinerea usoara (nu e nevoie de vopsea sau lac, nu rugineste, nu putrezeste) face sa nu aveti nevoie de alti bani pentru intretinere. In al doilea rand, o balustrada din sticla va creste valoarea locuintei dvs., ceea ce poate fi de ajutor daca va hotarati sa vindeti casa.Lasă un răspuns

Site creat de