Social & Cultura

4 metode prin care poți ajuta copilul sa învețe limba engleză

4 metode prin care poți ajuta copilul sa învețe limba engleză

Studierea unei limbi străine vine cu multe beneficii, printre care dezvoltarea gândirii critice și a limbajului, a abilității de a rezolva probleme și îmbunătățește concentrarea. De asemenea, pentru multe locuri de muncă, în ziua de azi, cunoașterea limbii engleze este obligatorie.

Deși limba engleză nu este considerată o limbă dificil de studiat, la început, ar putea exista mici impedimente, deoarece fiecare copil are propriul ritm sau stil de învățare. Așadar, în acest articol, poți descoperi ce metode sunt recomandate pentru a-l ajuta pe cel mic să învețe limba engleză.

Stabilește un program

Repetiția este mama învățăturii, spune un vechi proverb, iar acesta este și adevărul. Alege o anumită oră pentru învățat și respect-o cu strictețe în fiecare zi. Pentru copii mici, sesiunile pot avea doar 15 – 20 de minute. Pentru copiii care sunt deja la școală, o ședință de aproximativ o oră este suficientă.

Dacă timpul îți permite, poți încerca să ai mai multe ședințe scurte, de 10 minute, la câteva ore. Astfel, poți recapitula lecția de la o sesiune la alta, în aceeași zi. Acest lucru îl va ajuta să rețină mai ușor lucrurile noi învățate.

Utilizează jocuri

Copiii învață mai repede și mai ușor prin joacă. De aceea, implicarea lor în diferite activități s-ar putea să dea rezultate mai bune. Puteți juca Scrabble sau să faceți rebusuri amuzante în limba engleză. Folosește jocurile cu litere de la Educlass.ro pentru astfel de sesiuni de învățare.

Mima este o altă activitate care îți permite să exersezi vocabularul. Cât timp tu mimezi, copilul va trebui să ghicească activitatea folosind cuvinte în limba engleză, iar, atunci când el mimează, va învăța de la tine cuvinte. Alege jocul său preferat și adaptează-l pentru o lecție de limba engleză prin joacă.

Folosește cărți cu ilustrații

Copiii adoră cărțile cu imagini colorate. Poți utiliza astfel de cărți pentru a-ți învăța copilul alfabetul, numele animalelor, fructelor, legumelor etc. Arată către o imagine și explică-i ce este. Lasă-l apoi pe el să indice itemii din categoria pe care o învățați în acea lecție.

Spre exemplu, arată către imaginea unui câine și explică-i că în limba engleză se numește “dog”. După ce a învățat cuvântul, spune-i în limba engleză să-ți arate câinele de pe pagină. Repetă pașii cu toate cuvintele din cărțile pe care le ai disponibile și vei observa cum face progrese.

Utilizează situațiile de zi cu zi

O limbă străină se învață mai ușor atunci când evenimentele de peste zi sunt prezentate și discutate în acea limbă. Acest lucru va ajuta copilul să vorbească fluent, deoarece se va adapta la a discuta liber despre orice situație, prin exercițiul vorbit. Încurajează-ți copilul să vorbească în limba engleză cu tine și prezintă-i lucrurile în această limbă ori de câte ori este posibil.

Poți face asta discutând despre activitatea pe care o face chiar în acel moment. Când își alege hainele, de exemplu, încurajează-l să le numească și descrie în limba engleză, să enumere culorile de pe imprimeu etc. Astfel, vocabularul rămâne mereu proaspăt în mintea sa.

Puteți discuta și despre lucrurile care vă înconjoară, precum mobilierul, electrocasnicele din bucătărie, jucăriile pe care le preferă etc, pentru a-l ajuta să-și îmbunătățească mereu vocabularul. Povestește-i ce funcții are fiecare produs în fraze mici pentru a-l ajuta să rețină ceea ce îl înveți.

Primii pași către învățarea limbii engleze pot părea dificili. Însă, folosind sfaturile prezentate în acest articol și urmărindu-le cu atenție, copilul tău va începe să memoreze cuvintele relativ ușor, mai ales dacă pliezi lecțiile pentru stilul său de învățare.Lasă un răspuns

Site creat de