Social & Cultura

4 moduri simple de a avea grijă de unghii acasă

4 moduri simple de a avea grijă de unghii acasă

Există un tip special de satisfacție în a avea unghii sănătoase și puternice, indiferent dacă vă plac lacurile de unghii, le purtați fără ojă sau iubiți culorile de unghii nude. Unghiile sănătoase (și chiar și rezultatele unei bune îngrijiri a cuticulelor unghiilor) sunt unul dintre acele stimulente de încredere mai puțin vizibile, precum purtarea unei perechi de lenjerie intimă de lux sau investirea în șosete uimitoare pentru a le purta sub cizme.

Indiferent dacă îngrijirea unghiilor este o formă de autoîngrijire, un răsfăț sau doar o întreținere de rutină, menținerea unghiilor în formă maximă este o investiție care merită. Și iată vestea bună: unghiile sănătoase necesită o investiție de timp, nu de bani.

Cea mai bună cale către unghii mai puternice și mai lungi este în mare parte prin intermediul unor obiceiuri simple de stil de viață, nu neapărat un kit de unghii scump. Dar obținerea unor unghii sănătoase înseamnă, de asemenea, renunțarea la unele obiceiuri proaste, cum ar fi folosirea unghiilor ca un briceag încorporat. Pentru sfaturi utile și realizabile, iată ce trebuie și ce nu trebuie să faceți în fiecare zi pentru îngrijirea unghiilor. Urmați acești pași și veți avea unghii mai puternice și mai lungi înainte de a vă da seama.

1. Hidratați-vă unghiile

Hidratarea este un secret bine cunoscut pentru o piele sănătoasă, dar este adesea trecut cu vederea în îngrijirea unghiilor. În timp ce unghiile uscate și fragile pot fi rezultatul mai multor factori, ele sunt în cele din urmă un strigăt de hidratare, așa că luați în considerare hidratarea adecvată ca fiind baza rutinei tale de îngrijire a unghiilor. Atunci când aplicați loțiunea de mâini, acordați unghiilor o atenție suplimentară. Există o mulțime de produse de hidratare a unghiilor pe piață, dar aplicarea hidratantului este de fapt doar jumătate din bătălie – există mai mult pentru unghii puternice decât o cremă sau un serum sofisticat.

2. Lăsați-vă cuticulele în pace

Este o practică obișnuită să tăiați, să împingeți sau să încercați să scăpați cu totul de cuticule cu un instrument dintr-un kit de unghii, dar cuticulele nu sunt inamicul. De fapt, cuticula este sigiliul protector natural al unghiei. A vă juca cu cuticulele poate face mult mai mult rău decât bine – chiar dacă un tehnician de unghii este cel care face lucrarea manuală. O cuticulă compromisă poate lăsa unghiile vulnerabile și expuse riscului de infecție.

Cuticulele prost întreținute pot avea un efect de domino. Când cuticulele se usucă sau se rănesc, pot răni patul unghiei și pot afecta modul în care cresc unghiile. Experții recomandă hidratarea cuticulelor cu cremă sau ulei pentru cuticule pentru a ajuta la protejarea și întărirea unghiilor. Aceste produse trebuie să facă parte neapărat dintr-un kit de unghii pentru acasă.

3. Evitați contactul cu apa

Nu încetați să vă spălați pe mâini sau să faceți duș cu mănuși, dar fiți atente la modalitățile prin care puteți reduce timpul pe care unghiile dvs. îl petrec în contact cu apa, deoarece contactul excesiv cu apa poate slăbi structura unghiilor. Părul ud este deosebit de vulnerabil, iar aceeași abordare de precauție pe care o adoptați pentru a manipula șuvițele umede se poate aplica și la îngrijirea unghiilor. De exemplu, luați în considerare posibilitatea de a purta mănuși în timp ce spălați vasele.

Știți cât de moi și îndoite devin unghiile după o baie lungă? Luați în considerare acest lucru: Unghia este ca un burete. Este de 1.000 de ori mai absorbantă de apă decât pielea, de exemplu, și astfel apa poate să se difuzeze cu ușurință în unghie. Expunerea excesivă la apă poate pune o presiune semnificativă asupra celulelor delicate ale unghiilor (numite onicocite), ceea ce poate duce la fragilitate, exfoliere și rupere.

Acesta este, de asemenea, motivul pentru care înmuierea unghiilor înainte de o manichiură este o practică proastă. Nu numai că acest lucru face unghiile mai vulnerabile la infecții, dar, de asemenea, nu permite lacului de unghii să adere la fel de bine sau să reziste la fel de mult timp.

4. Fiți blândă

Cea mai bună îngrijire a unghiilor este îngrijirea delicată. Pentru început, experții pledează împotriva săpării invazive sub unghii. Uneori, oamenii iau capătul ascuțit al unei pile sau a altui instrument dintr-un kit de unghii și sapă sub unghii pentru a scoate murdăria. Nu vreți să faceți asta, pentru că poate separa placa unghiei de patul subiacent, iar apoi puteți dezvolta o infecție fungică bacteriană.

Din motive similare, ar trebui să rezistați impulsului de a vă folosi unghiile ca instrumente – indiferent cât de convenabil ar fi. Există o mulțime de alte moduri creative de a deschide o cutie de suc. Și dacă vă permiteți o manichiură acrilică sau cu gel – pe care ar trebui să o faceți doar cu moderație – îndepărtarea corespunzătoare este importantă. Atunci când îndepărtați unghiile acrilice sau cu gel, îndepărtați cu adevărat straturi ale unghiei, placa unghiei, iar acest lucru vă va slăbi unghiile – deci este un mare „nu”.Lasă un răspuns

Site creat de