Social & Cultura

4 moduri simple de a face casa frumoasă încă de la intrare

4 moduri simple de a face casa frumoasă încă de la intrare

Există multă presiune asupra unui hol de intrare. Cerem atât de mult de la acest spațiu din punct de vedere practic – depozitarea pantofilor, a hainelor și a genților pe un cuier de hol, a leselor pentru câini, a umbrelelor, a accesoriilor sportive folosite rar etc. – și totuși este un spațiu văzut de toți, așa că trebuie să arate și bine. Iar cheia pentru a obține acest echilibru perfect între caracterul practic și cel frumos este o bună organizare.

Puteți investi în cel mai superb tapet de intrare sau în cel mai șic cuier de hol, și totuși, tot ce va observa cineva va fi grămada tot mai mare de adidași înghesuiți sub scări. Așa că am cerut celor mai buni organizatori de locuințe să ne dea sfaturi despre cum să organizăm o intrare, astfel încât să puteți face ca locuința dvs. să funcționeze eficient și să arate minunat încă din momentul în care puneți piciorul în ușă.

1. Începeți cu ordine

Înainte de a începe procesul propriu-zis de organizare a spațiului dvs. și de a investi în depozitare, trebuie să faceți un bilanț.

Mai întâi dezordonați. Dacă aveți un spațiu restrâns, asigurați-vă că lucrurile care sunt depozitate în hol sunt lucruri de care aveți nevoie în fiecare zi. Asigurați-vă că hainele și încălțămintea dintr-un cuier de hol sunt pentru sezonul curent (nu vreți ca hainele de iarnă să aglomereze spațiul în timpul verii) și verificați dacă hainele și încălțămintea copiilor sunt toate actuale și dacă li se potrivesc – nu există spațiu pentru articole depășite în holuri.

Pentru a dezordona cel mai eficient, adunați bunurile pe categorii (articole similare împreună), de exemplu, ocupați-vă de toate paltoanele împreună, apoi de toate cheile, apoi de toate pălăriile etc. În acest fel, puteți vedea ce aveți și identifica unde aveți dubluri. Treceți obiectele categorie cu categorie și dezordonați ceea ce nu folosiți, nu aveți nevoie sau nu iubiți.

2. Ordonați lucrurile pe categorii

Apoi decideți ce va „trăi” în hol și ce nu. De exemplu, ați putea alege să împachetați hainele și pantofii care nu sunt de sezon. Sau să depozitați pantofii purtați ocazional în garderobă, dar pantofii de zi cu zi în antreu. Odată ce ați stabilit clar ce doriți să depozitați acolo, desemnați un loc pentru fiecare lucru.

După ce ați scăpat de tot ceea ce nu trebuie depozitat într-un cuier de hol, este timpul să categorisiți din nou. Organizarea în grupuri a tot ceea ce a supraviețuit sacrificării vă va ajuta să vedeți clar ce v-a rămas, ce trebuie să prioritizați și de cât spațiu veți avea nevoie.

Sortați obiectele în categorii; obiectele preferate pentru a le expune și obiectele care sunt folosite zilnic, cum ar fi cheile și umbrelele. Luați în considerare împachetarea în dulapuri a obiectelor pe care nu aveți nevoie să le expuneți, expuneți piesele preferate, cum ar fi cărțile, vazele sau fotografiile, ca decor frumos de masă consolă sau pe rafturi independente, care oferă, de asemenea, acces ușor și pentru obiectele de zi cu zi.

3. Ordonați lucrurile și în funcție de membrii gospodăriei

O unitate de depozitare sau un cuier de hol cu coșuri pentru fiecare membru al familiei este o idee excelentă, chiar mai bine dacă se dublează ca loc unde să stai când te încalți.

Astfel, nu mai există pantofi sau genți pierdute la școală și nu mai lăsați lucruri pe podea în fața ușii din față. Face ca ieșirea din casă în fiecare dimineață să fie mult mai puțin stresantă.

4. Acordați prioritate depozitării pantofilor

Dacă pantofii au o locuință în care sunt ușor de pus, atunci este mai puțin probabil ca aceștia să ajungă împrăștiați pe hol. Ne place foarte mult să folosim coșuri, deoarece este ușor pentru copii să își pună pantofii în ele sau puteți obține, de asemenea, dulapuri pentru pantofi care se potrivesc cu ușurință într-un spațiu îngust din hol.

Dacă optați pentru un raft de pantofi, asigurați-vă că este de mărimea potrivită pentru numărul de pantofi pe care trebuie să-i depozitați – nu este nimic mai rău decât un raft prea plin, în care trebuie să căutați o pereche potrivită.

Întotdeauna e bine să aveți un spațiu de depozitare a pantofilor închis în hol. Pantofii împrăștiați pe hol nu sunt niciodată un aspect ordonat. Dacă nu aveți spațiu pentru o bancă care să combine depozitarea pantofilor cu spațiul de agățat, folosiți un coș în care să vă puteți pune pantofii.Lasă un răspuns

Site creat de