Social & Cultura

4 noi cărți de ficțiune de la LIBREX, pe care ți le recomandăm pentru începutul verii

carti de fictiune

Vara este anotimpul ideal pentru plimbări lungi, pentru a merge în vacanțe și pentru a te relaxa la plajă, alături de o carte perfectă. Știm că îți dorești permanent noi recomandări de cărți, așa că astăzi îți prezentăm câteva dintre titlurile noastre preferate de la LIBREX, iar două dintre acestea sunt disponibile la precomandă.

1.    Mexican Gothic

Este un titlu disponibil la precomandă (se va livra începând cu 27 iunie 2021) și este considerat a fi unul dintre cele mai bune romane horror din ultima perioadă, conform criticilor și publicațiilor de specialitate. Internațional, romanul scris de Silvia Moreno-Garcia a fost publicat in 2020 și deja a câștigat numeroase premii, printre care și Pacific Northwest Book Award. Protagonista, Noemi Taboada primește o scrisoare de la verișoara sa, care o implora să o salveze de la moarte. Pleacă imediat spre zona în care aceasta locuia și încearcă imposibilul pentru a salva viața verișoarei. Numai că tot ceea ce va înfrunta în locul acela, este greu de descris: violență, groază, fantome ale trecutului și lupta pentru propria viață.

2.    Jurnalul unei iubiri pierdute

O altă carte se succes, distinsă cu premiul Jules Renard 2020 și scrisă de către Eric-Emmanuel Schmitt. Jurnalul unei iubiri pierdute este o carte emoționată, trebuie să îți spunem de la început. O carte despre doliul și despre cum să treci peste suferință. Poate fi citită de către oricine trece printr-o perioadă grea, după pierderea unei persoane dragi. Autorul povestește cum s-a simțit în momentul în care a murit mama sa și ne poartă în călătoria sa spre fericire, deși nu credea că mai este posibil.

  1. Fecioarele

Alex Michaelides, autorul celebrului roman Pacienta tăcută, revine cu un nou thriller psihologic. Deși este al doilea roman al său, autorul demonstrează că are un talent de neegalat. Fecioarele de Alex Michaelides este un roman ce îmbină cu succes câteva domenii care la prima vedere sunt total diferite: crimă, obsesie, mitologia greacă și psihologia. Edward Fosca este un profesor de tragedie greacă la Cambridge și nimic nu pare să îi trădeze adevărata sa natură: cea de ucigaș. Sau cel puțin, așa crede protagonista romanului: că este vinovat de crimă. Este adorat de membrele unei societăți secrete, Fecioarele, iar Maria Andros, o psihoterapeută de succes devin obsedată de acest grup, după ce o prietenă a nepoatei sale este ucisă la Cambridge.

  1. Pacientul

Un roman alert, pe care nu îl vei lăsa din mână prea curând și al cărui deznodământ te va șoca cu adevărat. Joseph M. este unul dintre cei mai controversați si mai vechi pacienți ai unui spital de psihiatrie din New England. Se pare că toți cei care vin in contact cu el înnebunesc și chiar au tendințe suicidale. Însă, un nou medic sosit în spital are ambiția de a-l diagnostica și vindeca. va reuși să facă asta?

În încheiere, sperăm să îți placă toate titlurile recomandate și să alegi măcar unul pentru vara aceasta!

Photo by Angello Pro on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de