Social & Cultura, Studentie

40 de speakeri și 800 de IT-iști vor fi prezenți la conferința DevTalks Cluj

DevTalks

DevTalks este o conferință adresată developerilor și specialiștilor în IT interesați de ultimele trenduri din domeniile Web, Mobile, IoT, Cloud Computing și Big Data. Evenimentul va avea loc anul acesta în Cluj-Napoca, pe 11 mai, la Liberty Technology Park și va reuni peste 800 de profesioniști IT, developeri și pasionați de domeniul IT. DevTalks Cluj-Napoca este structurat în 4 scene si 6 zone dedicate participanților, fiecare conținând informații și oportunități de dezvoltare profesională.

DevTalks România revine pentru a doua oară în Cluj-Napoca şi deja este un loc de referinţă pentru cei 800 de participanţi, peste 50 de parteneri şi 40 de speakeri care vor crea un front comun în tranziţia către noile trenduri şi schimbările de pe plan local sau internaţional. Prin participarea la DevTalks, comunitatea IT din Cluj Napoca va interacţiona în cel mai mare spaţiu, potrivit pentru genul acesta de evenimente. DevTalks nu este o conferinţă tipică, ci un laborator de evoluţie în software development unde cine este pe scenă, în audienţă sau în zona de expoziţie de anul acesta a ales să împărtăşească informaţii cu întreaga comunitate IT. Noi suntem aici să le punem la dispoziţie ce au nevoie pentru ideile lor, oferindu-le, astfel, posibilitatea să se implice pe scenă, în zona de expoziţie, în zona de start-ups sau în zona de networking a evenimentului. A  rămas mai puţin de o lună până la eveniment şi credem că vom depăşi 800 de participanţi, lucru care nu poate decât să ne bucure și de aceea  ne-am pregătit cu o locaţie mai mare pentru această ediţie.” a declarat Andreea Balaci, Project Manager, DevTalks.

Aflat la cea de-a 2-a ediție în Cluj-Napoca, evenimentul își propune să reunească peste 800 de specialiști IT.  În cadrul evenimentul vor participa specialiști BI/Big Data, IoT, Mobile & Web developeri. În cadrul ediției din 2015 au fost prezenți profesioniști din domeniul IT precum: Software Developeri, Web Developeri, Team Leaderi, Software Engineering, Manageri, CEO, IT Consultants, dar și Mobile Developeri și Freelanceri.

Evenimentul DevTalks Cluj-Napoca oferă participanților o adevărată experiență din punct de vedere conținut, proiectul fiind structurat în 4 scene diferite, fiecare scenă oferind informații și oportunități de dezvoltare:

  • Scena Mobile unde vor fi abordate ultimele tehnologii în materie de mobile development pe iOS, Android și Windows Phone;
  • Scena Web unde vor fi abordate subiecte ce țin de viitorul în zona web development, sfaturi și recomandări;
  • Scena Infrastructure of Internet unde vor fi abordate subiecte din zona BigData și Cloud, despre conexiunea dintre cele două și despre modul în care aceste tehnologii facilitează industria software;
  • Scena Transition to 2020 reprezintă scena principală de anul acesta, iar sesiunile prezentate aici sunt legate de tranziția tehnologiei către anul 2020, incluzând topicuri pe IoT, Smart Devices, Wearables, AI&Machine Learning.

Pe cele 4 scene vor urca 40 de speakeri locali și internaționali.  Câțiva dintre vorbitorii de anul acesta sunt: Terence Eden – Senior Product Manager la O2 UK (Telefonica), Felipe Hoffa – Developer Advocate la Google, Arjan Schaaf – DevOps Architect la Luminis Technologies, Marcos Placona – Developer Evangelist la Twilio, Martin Woolley – Technical Program Manager la Bluetooth SIG, Mike Elsmore – Developer Advocate la IBM Cloudant, Radu Vunvulea – Solution Architect la iQuest Technologies, Flaviu Simihaian – Co-founder & CEO la iMedicare, Ionuț Bălan – Software Developer la Cerner România și lista continuă.

Alături de cele 4 scene dedicate sesiunilor de conținut, în cadrul ediției din acest an, vor exista și ale 6 zone de interes adresate participanților, cum ar fi:

  • Zona expozițională – locul în care participanții pot interacționa cu reprezentanții companiilor partenere și pot afla informații cu privire la proiectele dezvoltate de companii, respectiv planurile acestora în zona de development. Companii precum: Hewlett Packard Enterprise, Siemens, EBS România, Brainspotting, Robert Bosch – R&D Development, SDL, Yardi România și 3Pillar Global au confirmat deja prezența. Înscrierile sunt în continuare deschise, iar companiile care vor să participe la eveniment ne pot contacta la adresa angajatori@catalyst.ro
  • Zona de networking – reprezintă cadrul ideal pentru participanți de a interacționa cu profesioniști din domeniul IT&C, schimb de resurse, bune practici, dar și creare de parteneriate.
  • Demo-uri live. Această zonă oferă oportunitatea companiilor de a oferi demonstrații live la standurile din cadrul evenimentului, iar participanților posibilitatea de interacționa „live” cu produsele și proiectele companiei.
  • Interacțiune cu ajutorul aplicației MyCONNECTOR. Pentru a avea parte de o experiență complexă, participanții evenimentului vor avea posibilitatea să folosească aplicația MyCONNECTOR – o aplicație care permite conectarea la nivel one-to-one.
  • Zona start-upurilor reprezintă noutatea evenimentului din această primavară. Această zonă a fost dezvoltată cu scopul de a facilita interacțiunea dintre antreprenori și posibili investitori, respectiv cu participanții evenimentului, în scopul promovării ideilor de business, proiectelor cu potențial și ideilor inovatoare.
  • Fun Area le oferă participanțiilor ocazia de a testa gadgeturi și dispozitive smart de ultimă oră. Această zonă este de asemenea dezvoltată pentru prima dată în cadrul ediției din Cluj-Napoca.

Evenimentul DevTalks Cluj-Napoca este realizat cu sprijinul partenerilor: Hewlett Packard Enterprise, Siemens, EBS România, Brainspotting, Robert  Bosch – R&D Development, SDL, Yardi România și 3Pillar Global.

DevTalks este un forum tehnic care aduce în Cluj speakeri valoroși și dezbate subiecte de ultimă oră. Este o oportunitate bună pentru ca specialiștii nostri să se mențină la curent cu cele mai noi trenduri tehnologice și să afle despre cele mai bune practici utilizate în momentul de față în industria IT. Suntem încântați să susținem acest proiect.” – Andrei Dragomir, Director IT & Operations, Yardi România

Mai multe detalii despre modalitatea de înscriere și agenda DevTalks Cluj-Napoca pot fi accesate pe www.devtalks.ro sau la secțiunea dedicată proiectului pe www.hipo.ro

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding.

Avand o experienta de 10 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentilor si masteranziilor din domeniul economic si tehnic distribuita in cele mai importante centre universitare din tara), DevTalks (proiectul reuneste 1000 de developeri & profesionisti IT pasionati de zonele web, online, cloud computing si big data)  Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de TOP Virtual.Lasă un răspuns

Site creat de