Timp liber, Important

44 de filme au intrat în competiţie la Serile Filmului Gay de la Cluj

Serile Filmului Gay

Între 14 și 20 noiembrie are loc  la cea de-a 11-a ediție a festivalului SERILE FILMULUI GAY, la Cluj Napoca.

Serile Filmului Gay este primul festival internațional de film cu tematica LGBTQ din România. Precum în anii trecuți, am pregătit proiecții de film, sesiuni de Q&A cu regizorii acestora, ateliere și dezbateri, instalații și evenimente sociale. Juriul va premia cele mai bune filme de scurtmetraj, lungmetraj și documentare iar în același timp, publicul iși va putea desemna filmele preferate.

Pentru acest an au fost selectate 44 de filme care vor intra în competiție, ele provenind din 17 țari. În plus, vom avea câteva proiecții de lungmetraj oferite de partenerii noștri.

Fiecare din aceste filme explorează aspecte diferite ale realității LGBTQ, din perspective culturale diferite. Unele se concentrează pe tematici politice și istorice, altele vorbesc despre familii formate din persoane de același sex, iar altele disputa diferite standarde și norme sociale, care iși extind influența cu mult în afara unei comunități anume.

Festivalul se dorește a fi o ocazie pentru publicul din România de a cunoaște îndeaproape comunitatea LGBTQ și problemele de zi cu zi cu care se confruntă aceasta.

Prin intermediul acestui festival, în aceasta toamna, care se anunță a fi una cu impact istoric pentru drepturile omului în România, publicul are șansa de a vedea familia gay și comunitatea LGBTQ din perspectiva diferitelor țari care deja i-au recunoscut acesteia drepturile.

Intenția acestui festival este de a crea punți de comunicare între cei care experimentează în mod direct realitatea de a fi queer și publicul larg. Astfel, vrem să depășim barierele iluzorii ale diferențelor dintre noi, care sunt de fapt doar de suprafață. Suntem convinși că publicul larg va descoperi că, în realitate, avem mult mai multe lucruri în comun.

Atelierele, dezbaterile și evenimentele sociale pe care le găzduim sunt o oportunitate pentru cei interesați de a interacționa direct cu comunitatea LGBTQ.

Proiecțiile vor avea loc in spații convenționale (Cinema Victoria, Cinema Mărăști) cât și în spații neconvenționale, mai apropiate de publicul tânăr (Urania Palace, The Shelter, Flying Circus si Delirio). Intrarea este liberă la toate evenimentele și proiecțiile festivalului.Lasă un răspuns

Site creat de