Timp liber, Important

5 activități pe care le poți practica vara în Cluj

zbor parapanta cluj

Cu toții știm că vara putem întinde o pătură pe iarbă pentru a ne bronza la un picnic sau putem merge la o piscină să ne răcorim, însă pe lângă aceste activități clasice, ne-am gândit să vă propunem alte idei interesante. Posibil ca mulți dintre cititori să nu fi făcut niciuna dintre următoarele experiențe, chiar dacă ele pot părea destul de banale. Ideea este să faci ceva diferit și să fii deschis spre a experimenta lucruri noi, pentru a-ți face un obicei sănătos.

Cele 5 activități propuse te vor ține departe de ecrane, așa că oricum vei fi câștigat, indiferent de cea pe care o vei alege.

Balon cu aer cald

balon cu aer cald

Nimic nu se compară cu o urcare într-un balon cu aer cald… în afară de parașutism, zborul cu parapanta și altele. Lăsând gluma la o parte, dacă nu ai o dronă performantă și vrei să faci câteva poze panoramice demne de invidiat, merită să urci cu balonul. În plus, poți să faci și câteva selfie-uri, dacă te miști repede!

Dacă reușești să strângi cu grup foarte mare de persoane costurile vor fi nesemnificative și vei avea 5 minute la înălțime. Dacă însă vrei să bagi mâna mai adânc în buzunar poți să optezi pentru zbor de agrement, care vine însă la un preț destul de piperat. Indiferent de varianta aleasă, merită să faci o astfel de experiență, măcar odată în viață!

Tenis

tenis
Tenisul este un sport olimpic inventat în Anglia ale căror reguli nu s-au schimbat de la sfârșitul secolului XIX încoace. Se poate practica în 2 sau în 4, așa că se pretează în general grupurilor mici. Pentru a juca tenis la simplu este nevoie de un minim de condiție fizică, însă la dublu este ceva mai ușor de practic, mai ales de către începători.

Există și instructori care țin cursuri de inițiere, așa că dacă ești pasionat de acest sport, ai șansa de a te familiariza cu el în decursul unei veri. Nu vei deveni un fel de Simona Halep în tenis, însă vei putea învăța cum să servești și să lovești corect, precum și celelalte tehnici de bază.

În Cluj există numeroase terenuri de tenis: Winners Tennis Club, Club Transilvania, Parcul Iuliu Hațieganu, Tenis Club Titulescu, Baza sportivă Enjoy, Tenis Club Ciprian Porumb, Complex Sportiv Clujana, Complex Sportiv Gheorgheni, Tennis Univers T, Hoia Tenis Cluj, Innovia Tenis și Fabrica de Sport.

Echitație

echitatie
Spre deosebire de clasicele sporturi, echitația este o activitate care implică contactul cu natura și nu trebuie neapărat să fie un sport propriu-zis. De altfel, majoritatea celor care călăresc nu fac asta pentru a face performanță. Cei care vor să facă o drumeție în familie au ocazia de a face acest lucru în împrejurimile orașului, iar cei care vor să performeze trebuie să mai meargă câțiva kilometri în plus.

De ce să mergi la un club de echitație? În primul rând trebuie să scapi de teama că ești prea în vârstă pentru a învăța: Se poate face la (aproape) orice vârstă. Cert este că dacă încă nu ești pensionar, nu ai nici o scuză să nu încerci să practici acest sport nobil.

Te-ai hotărât să mergi la echitație lângă Cluj? Momentan, acestea sunt opțiunile tale: Wonderland Horse Riding, Wonderland Cluj Resort, Echitație Călărie Cluj și Napoca Sport House.

Plimbări motorizate

plimbari motorizate
Dacă îți place viteza și adrenalina poți merge la karting sau să te dai cu mașinuțele buggy pe noroi. Vei putea lua parte la astfel de activități, fie că deții permis de conducere sau că nu. S-ar putea să fie mai greu să-ți convingi prietena sau soția, însă distracția merită din plin efortul!

Totuși, dacă nu reușești să o convingi pe șefa, optează pentru o plimbare cu ATV-ul, care poate să fie una relaxantă și plăcută pentru amândoi, mai ales că încap două persoane pe un ATV. Există mai multe trasee, pretabile atât pentru începători, cât și pentru avansați, așa că nu ai nici o scuză să nu-ți programezi o ieșire de acest gen la aer curat!

Parapanta și parașută

parapanta si parasuta
Ai curaj să te dai cu parașuta? Dacă răspunsul este da, de ce nu ai făcut asta până acum? Există diverse locuri în județ în care poți face parașutism ca amator. Practic, optezi pentru salt în tandem, adică sari legat de un instructor experimentat de la aproximativ 3.000 metri înălțime. Dacă dorești o experiență ceva mai blândă poți alege un zbor de agrement cu parapanta (clasică sau cu motor). În orice caz, nu este foarte ieftin, dar din nou, este o experiență cu totul unică, pe care s-ar putea să vrei să o repeți după prima încercare…

Distracție plăcută!Site creat de