Sport

5 criterii pe baza cărora se alege cea mai bună baterie moto

poza Cluju.ro VrumAuto

Iubitorii de motociclete, pasionati de adrenalina, stiu ca pentru o utilizare cat mai indelungata a acestui mijloc de transport este necesara si o mentenanta atent realizata. La fel ca in cazul autoturismelor, bateria este cea mai importanta piesa a vehiculului, deoarece permite pornirea motorului. Magazinul online Vrum Auto pune la dispozitia clientilor cea mai variata oferta de baterii auto.

Achizitionarea unei astfel de baterii nu trebuie sa fie foarte complicata, insa cumparatorii trebuie sa aiba cateva informatii de baza de la care sa pornesca, pentru a-si da seama ca investesc in produsul potrivit. Factorii de care depinde foarte mult alegerea unei baterii moto tin de tipul acesteia, de capacitate, dimensiuni, mentenanta si, nu in ultimul rand, de pret si de producator.

Responsabilitatea alegerii unei baterii moto

De alegerea bateriei auto depinde, de cele mai multe ori, siguranta conducatorului si a celorlalti participanti la trafic. Cele mai importante criterii de selectie a bateriei moto sunt:

  1. Tipul. Pe piata si in magazinele de specialitate exista atat baterii moto standard, care nu necesita mentenanta, cat si baterii cu gel si baterii moto gata activate. Inainte de a face o asemenea alegere, proprietarul trebuie sa verifice daca bateria este compatibila cu motocicleta detinuta, luand in calcul cerintele tehnice ale vechiului acumulator. Din acest punct de vedere, bateriile moto standard sunt mult mai accesibile din punctul de vedere al pretului, insa necesita verificari periodice, sunt mult mai sensibile la socuri, vibratii si schimbarile bruste de temperatura. Bateriile moto cu gel sunt mult mai performante, mai rezistente si au o durata de viata mai mare.
  2. Capacitate. Aceasta caracteristica este exprimata prin doi indici: tensiunea nominala si amperajul. Pentru motocicletele mai mari si mai performante, bateria va avea tensiunea de 12 V, in timp ce in cazul modelelor mai mici, tensiunea va fi de 6 V. Puterea unui acumulator va fi exprimata sub forma de volti si amperi pe ora.
  3. Dimensiuni. Pentru ca bateria moto sa se potriveasca perfect tipului de motocicleta condus, pentru a sti ca itemul ales intra perfect in spatiul care ii este destinat, cumparatorii trebuie sa verifice lungimea, latimea si inaltimea acestuia. O baterie moto prea mica provoaca stricaciuni motocicletei, iar o baterie prea mare nici nu va putea fi montata.
  4. Mentenanta. Pentru a prelungi viata bateriei moto, utilizatorii trebuie sa ii acorde mai multa atentie si sa foloseasca motocicleta numai in anumite sezoane, sa stearga si sa verifice bateria de urme de coroziune si de sedimente si sa desfunde dopurile de mizerie.
  5. Pret si producator. Cei mai cunoscuti producatori de baterii moto sunt Bosch, Exide, Fiamm, JMT, Landport, Varta, Yuasa si Toplite Yuasa. Preturile sunt accesibile, iar functionalitatea bateriilor moto este ridicata.

O baterie moto este un produs foarte important pentru orice motocicleta, de aceea este bine ca proprietarii acestor vehicule sa acorde mai multa atentie alegerii pe care urmeaza sa o faca. O baterie moto functioneaza foarte bine trei pana la cinci ani.Lasă un răspuns

Site creat de