Social & Cultura

5 elemente esențiale pentru un pat confortabil și comod

5 elemente esențiale pentru un pat confortabil și comod

Modul în care ne odihnim și calitatea somnului au un impact deosebit asupra sănătății noastre. Piesa vedetă a oricărui dormitor, patul este cel care trebuie să ne ofere tot confortul de care avem nevoie. Ne petrecem aproape o treime din viață în pat, iar asta înseamnă că este vital să alegem un produs de calitate, confecționat din materiale durabile, care să susțină o poziție corectă a corpului și să asigure momente relaxante. Iată câteva elemente esențiale pe care trebuie să le aibă un pat pentru a fi considerat confortabil și comod! 

1. Cadrul de pat

Unul dintre factorii care deschid calea spre calea viselor plăcute este materialul din care e confecționat cadrul patului. Cadrul metalic este cel mai rezistent și mai durabil în timp, nu scârțâie și își păstrează formă, astfel că nu influențează negativ somnul unei persoane. În ceea ce privește aspectul, acest material oferă o notă boemă dormitorului, însă și minimalistă în același timp.

Cadrul din lemn este și el recomandat de rezistență și durabilitate, dar și de aspectul său plăcut. Sunt disponibile mai multe variante – stejar, nuc, fag, frasin, însă e important să te asiguri că lemnul este de calitate și nu vei întâmpina niciun fel de probleme. Cel mai des întâlnim în comerț și cadre din PAL sau MDF, însă astfel de materiale nu sunt indicate deoarece apare riscul de deformare și nu sunt rezistente în timp.

2. Salteaua

În strânsă legătură cu cadrul patului pe care e important să-l completeze perfect, salteaua este responsabilă de modul în care ne odihnim în fiecare noapte. Indiferent că îți dorești o saltea cu latex, una cu arcuri, cu spumă de memorie sau o saltea ortopedică, ai nevoie de o variantă potrivită pentru nevoile tale, care să se modeleze perfect pe conturul corpului tău și să-ți ofere odihna binemeritată. Există o mulțime de saltele online pe care le poți analiza chiar din confortul casei astfel încât să determini mai ușor ce produs se potrivește cadrului de pat ales. Mai mult, producătorii pun la dispoziția clienților saltele adaptate problemelor medicale, ca de exemplu produse confecționate din materiale naturale pentru persoanele alergice, saltele ortopedice ferme pentru cei cu dureri articulare sau osoase ori saltele de dimensiuni mai mari adecvate persoanelor mai corpolente.

3. Tăblia patului

În ultimii ani, tăbliile au revenit în trendurile de design interior. Motivele sunt evidente dat fiind faptul că această parte a patului transformă întregul dormitor. Dacă vorbim de o tăblie tapițată, pe lângă aspectul sofisticat pe care îl aduce încăperii, aceasta oferă patului mai mult confort și îmbunătățește calitatea somnului. Totuși, sunt persoane care preferă șii paturile cu tăblie simplă din metal sau din lemn masiv cu elemente decorative. Indiferent de alegerea ta, acest element îți va oferi un confort ridicat.

4. Lenjeria de pat

Atunci când vorbim de un pat confortabil, pe lângă cadru și saltea, este important să ai și o lenjerie de calitate. Un material moale și plăcut la atingere, care să-i permită corpului tău să respire, este esențială pentru un somn liniștitor. De asemenea, trebuie să știi că cu cât țesătura este mai deasă cu atât materialul este mai rezistent și calitatea lenjeriei mai mare. Aceste produse pot fi confecționate dintr-o varietate de materiale, dar cel mai căutat este bumbacul. Acesta păstrează căldura în anotimpul rece și lasă lenjeria să se aerisească atunci când temperaturile sunt ridicate. Flanelul reprezintă o variantă ideală pentru iarnă, în timp ce satinul, neted și răcoros la atingere, se potrivește perfect în nopțile toride de vară. Te poți simți confortabil și în materiale precum crep, satin sintetic sau microfibre, însă totul ține de preferințele și nevoile tale.

5. Perna

În obținerea unui pat confortabil și comod trebuie să acorzi atenție și pernelor pe care le folosești. Aceste produse trebuie să ofere sprijin corect gâtului în așa fel încât vertebrele cervicale să fie așezate în poziție naturală. Ia în considerare faptul că pernele se aleg în funcție de poziția în care dormi, de structura și forma lor, astfel încât să poți avea parte întotdeauna de un somn odihnitor.

Un pat confortabil reunește mai multe elemente esențiale a căror calitate trebuie să fie una înaltă dacă vrei să te te bucuri de relaxare atunci când te odihnești. Ia în considerare aspectele menționate și asigură-te că iei cea mai bună decizie pentru piesa centrală a dormitorului tău!

sursa foto: https://cdn.pixabay.com/photo/2016/11/18/14/25/bed-1834916_1280.jpg


Lasă un răspuns

Site creat de