Social & Cultura

5 factori care conteaza in alegerea unui domiciliu

cuplu si casa

Alegerea unui domiciliu pentru restul vietii reprezinta o decizie destul de grea, in special pentru tineri, intrucat ei cauta ca locatia in care se vor stabili sa indeplineasca cateva criterii esentiale. Bineinteles, fiecare se orienteaza in functie de nevoi, insa sunt si aspecte comune pe care tinerii le vizeaza cand se orienteaza catre achizitionarea unei locuinte.

Iata care sunt factorii care conteaza pentru tineri in alegerea unui domiciliu:

  1. cos stradalPentru foarte multi tineri conteaza ca locatia aleasa sa fie una ingrijita, indiferent ca este un oras sau o comuna. De exemplu, tot mai multi se gandesc sa renunte la viata aglomerata pe care orasul o presupune si sa se mute in imprejurimi. Astfel, cand viziteaza periferiile marilor orase, ei analizeaza si se intereseaza de toate beneficiile pe care le-ar avea. Pentru ei conteaza sa aiba canalizare, energie electrica si gaze, dar si strazi asfaltate. Mai mult, pastrarea curateniei reprezinta un factor pe care tinerii il iau in considerare. De aceea, primarii ar trebui sa fie atenti chiar si la pozitionarea pubelelor, daca vor sa atraga persoane in locatia pe care o au in administratie. Acestia pot gasi cosuri de gunoi stradale pe arli.ro, site dedicat sistemelor complete de igiena.
  2. Comportamentul celor mai multi tineri este unul eco-friendly, motiv pentru care multi se gandesc atunci cand se muta si la poluare, dar si la colectarea deseurilor. Se pare ca numarul celor care cauta pe Internet despre strangerea si depozitarea deseurilor menajere a crescut considerabil in ultimii ani. De altfel, ei pot afla mai multe despre colectare deseuri menajere pe GreenGLOBAL si despre cum procesul intreg se desfasoara, firma avand ca obiect principal de activitate adunarea, sortarea si tratarea deseurilor periculoase si nepericuloase.
  3. carucior ilbambinoUn alt criteriu important pentru tineri este ca locatia aleasa sa aiba spatii de joaca amenajate pentru copii. Avand in vedere ca va fi domiciliu permanent, ei vor sa aiba locuri amenajate pentru cei mici, astfel incat sa poata iesi cu ei la plimbare, sa se joace. Inca din primele luni de viata, cei mici sunt scosi afara de parinti, cu carucioarele, iar pentru a evita orice pericol, aceste spatii se impun. Tot mai multi tineri vizeaza stabilirea la un domiciliu inca dinainte de venirea unui copil pe lume, precum si cumpararea tuturor lucrurilor necesare pentru acesta. De exemplu, pentru a alege un carucior rezistent si confortabil poti sa vezi modelele pe ilbambino.ro, dar si alte accesorii extrem de utile pentru dezvoltarea armonioasa a copilului.
  4. Un alt factor pe care tinerii il au in vedere cand aleg o localitate este distranta fata de serviciu. Peste 50% dintre acestia nu sunt dispusi sa se mute intr-un alt loc fata de unde au jobul si sa parcurga o distanta de cativa zeci de kilometri zilnic.
  5. fetite cu ghiozdanaseDe asemenea, pentru cei care urmeaza sa devina parinti conteaza ca locatia aleasa sa aiba institutii de invatamant bune. Astfel, pentru tinerii care nu sunt dispusi sa renunte la joburi dupa trecerea concediului post natal, este extrem de important ca in localitatea in care se muta sa aiba posibilitatea de a-si lasa copilul la un program prelungit la gradinita sau after-school.

Prin urmare, pentru tineri alegerea unui domiciliu perfect poate fi destul de dificila, intrucat ei trebuie sa ia in considerare foarte multi factori. In mod clar, cei care nu isi doresc sa parcurga distante lungi pana la serviciu vor ramane in orasul in care lucreaza. Cei care isi doresc sa aiba parte de o viata linistita si sa isi creasca copii departe de poluarea si aglomeratia unui oras mare vor opta pentru imprejurimile acestuia sau chiar pentru locatii mai indepartate.

 Lasă un răspuns

Site creat de