Social & Cultura

5 lucruri care îi pot asigura casei tale un confort sporit

5 lucruri care îi pot asigura casei tale un confort sporit

O casă este locul în care te simți cel mai bine, iar pentru asta trebuie să existe în acel spațiu câteva obiecte care te ajută cu adevărat să te relaxezi și să te simți bine. În acest articol îți oferim 5 astfel de idei, în speranța că vei alege unul sau mai multe care vor cu adevărat pe gustul tău. 

Un fotoliu relaxant

Orice casă care se respectă are un fotoliu care te ține departe de toate grijile. Pe piață există o gamă variată de fotolii, în funcții de design și finisare. Există fotolii cu design scandinav, cu cadre de lemn sau metalic, fotoliu masaj (Cluj), fotolii extensive, fotolii balansoar. 

O canapea

Canapeaua este o altă piesă de mobilier fără de care livingul tău ar avea de suferit, împreună cu tine, mai ales dacă faci parte dintre persoanele care petrec nenumărate ore pe canapea în fața televizorului. Gândește-te ce fel de canapea dorești și alege-o pe cea care este cea mai confortabilă pentru tine. De pildă, evită-le pe cele cu spătarele joase. Oricât ar fi de estetice acestea pot fi foarte incomode. Alege mai degrabă una cu spătar și cu perne care să-ți permită să ai o poziție corectă. 

Sistem de iluminare

Ți s-a întâmplat vreodată să mergi pe bâjbâite noaptea prin casă fiindcă nu ai vrut să aprinzi lumina?  Un sistem de iluminare la nivelul pardoselii acționat de senzori de mișcare nu poate fi decât binevenit într-o locuință.

Alarma de incendiu

Confort înseamnă și siguranță. Alarma de incendiu este foarte utilă în orice casă, pentru că se poate întâmpla să se uite pe foc mâncarea sau în priză diferite aparate. Un astfel de sistem de avertizare este mai mult decât de dorit în orice casă și poate preveni adevărate tragedii.

Covoraș antiderapant pentru baie

Multe accidente domestice au loc în baie, în principal din cauza faptului că se alunecă pe gresie. Un covoraș antiderapant este necesar în acel spațiu, mai ales dacă în casă există copii sau persoane în vârstă. Le găsești în diverse modele și culori.

Ce înseamnă confortul casei

Definim confortul casei în funcție de preferințele și activitățile noastre de zi cu zi. Suntem mai mereu constrânși de spațiu, de designul interior, nu întotdeauna casele noastre arată așa cum le-am imaginat. Chiar și așa, există un aspect în care compromisurile nu au ce căuta: confortul. Fie că te duci la muncă în fiecare zi, fie că lucrezi de acasă, confortul casei tale este esențial. Tocmai din această cauză trebuie să dai atenție unor detalii:

  • Alege mobila pe ce criterii vrei, dar factorul confort trebuie să fie cel mai important. Dacă nu te vezi scufundat într-un anumit fotoliu sau între pernele unei canapele mai caută, cu siguranță vei descoperi produsul potrivit pentru tine. 
  • Un strop de culoare poate face minuni în casa ta: pot fi tablouri pe perete, fotografii, decorațiuni, materiale textile. Nu contează care este culoarea anului sau ce combinații recomandă designerii. Contează să te lași inspirat de ceea ce te face pe tine să te relaxezi.   
  • Fii atent la culoarea luminii din casa ta, optează pentru o culoare caldă în locul celei reci. Lumina trebuie să fie și confortabilă, nu numai utilă. 
  • Păstrează o atmosferă plăcută: poate fi vorba despre instalarea de aer condiționat, sau despre montarea de căldură prin pardoseală, ideea de bază este aceea de a te simți bine în interiorul locuinței. Indiferent de preț, confortul casei tale merită cu siguranță investiția pentru a putea petrece aici timp de calitate. 
  • Nu uita că siguranța ta este mai importantă decât orice, așadar instalează sisteme de securitate moderne, mai ales dacă locuiești la casă.  

Sursa foto: https://imgur.com/a/cpN3lBL

Via: www.shutterstock.comLasă un răspuns

Site creat de