Din Zona

5 lucruri din istoria cazinourilor pe care probabil nu le știai

5 lucruri din istoria cazinourilor pe care probabil nu le știai

Jocurile de noroc există de când lumea, iar istoria omenirii este legată de acest fenomen captivant. Astăzi, această industrie deține o cotă importantă din industria de divertisment autohtonă, pe măsură ce românii au început să descopere farmecul acestei distracții, care este prezentă nu numai la fiecare colț de stradă, ci și pe telefonul mobil sau pe computer. În cele ce urmează, vom prezenta 5 curiozități pe care probabil nu le știai despre jocurile de noroc.

Sandvișul nu a fost inventat de către un bucătar inspirat, ci a fost realizat la comanda unui nobil britanic, John Montagu. Primul sandviș din istorie a fost realizat în Anglia, în anul 1762. Acesta era foarte pasionat de jocurile de cărți, pe care nu dorea să le întrerupă de dragul meselor, motiv pentru care l-a forțat pe bucătarul său să-i pregătească o gustare pe care să o poată consuma cu ușurință la masa de joc.

Deținuții dintr-o închisoare au putut practica jocuri de cazinou vreme de mai bine de trei decenii. Este vorba despre penitenciarul din Carson City, Nevada, care a operat între anii 1932 și 1967, oferindu-le prizonierilor acces la jocuri de masă, precum blackjack, barbut și poker, dar și posibilitatea de a plasa pariuri sportive. Jocurile erau organizate de către anumiți deținuți, însă nu era permis să se trișeze, iar jucătorii știau de frica gardienilor, care erau gata să intervină în astfel de situații.

detinuti cazino
5 lucruri din istoria cazinourilor pe care probabil nu le știai 4

Federal Express (FedEx), a treia cea mai mare companie de livrări din întreaga lume, a reușit să devină ceea ce este astăzi grație norocului. FedEx livrează anual peste un miliarde de colete în peste 220 de țări. Totuși, în anul 1973, la doi ani după înființarea companiei, afacerea avea mari probleme financiare din cauza datoriilor, cauzate în special de creșterea prețurilor la carburanți. La un moment dat, fondatorul a jucat ultimii $5000 la blackjack și a plecat acasă cu $27000, sumă care a menținut firma de curierat pe linia de plutire pentru câteva zile, până când acesta a reușit să obțină un nou împrumut de la bănci.

Deși amatorii de sloturi din țară au început să se familiarizeze cu jocuri EGT online abia în ultimul deceniu, furnizorul Euro Games Technology (EGT) a fost fondat în urmă cu 20 de ani, în Bulgaria și este prezent în România încă din anul 2005 – atunci când mai puțin de un sfert din populație avea acces la internet, iar mulți dintre utilizatori încă foloseau o conexiune de tip dial-up. Printre sutele de jocuri realizate, cele mai populare sunt cele cu fructe și șeptari, cu volatilitate mare și potențiale câștiguri pe măsură. Age of Troy, 40 Super Hot, Secrets of Alchemy, Burning Hot și Shining Crown sunt câteva dintre cele mai apreciate titluri ale acestui furnizor care activează în peste 75 de jurisdicții de pe 4 continente.

casino macao
5 lucruri din istoria cazinourilor pe care probabil nu le știai 5


Lasă un răspuns

Site creat de