Social & Cultura, Important

5 metode de a expune florile în casa ta

5 metode de a expune florile în casa ta

Florile ne îmbunătățesc starea de spirit și înfrumusețează atmosfera unui spațiu. Acestea nu doar că pot transforma orice cameră într-un loc relaxant, dar, în același timp, aduc natura mai aproape. 

Dincolo de acele ocazii speciale, precum aniversările sau nunțile, florile pot fi folosite pentru a aduce o vibrație unică, acasă sau birou. În timp ce acele vaze obișnuite de flori fac minuni, există și alte modalități creative prin care florile pot fi expuse într-o casă. De la bucătărie, living, dormitoare, băi și până pe hol – poți avea o atmosferă primitoare doar adăugând câteva flori.

Iată mai jos cum poți face acest lucru într-un mod aparte:

Borcane pictate în locul vazelor

Borcanele de gem, de exemplu, au atât de multe utilizări încât pot fi folosite chiar și pentru a înlocui vazele. Pentru a le înfrumuseța, le poți adăuga diferite elemente din sfoară, lemn, hârtie, ori le poți picta în culori neutre.

Apoi, alege un buchet cu florile preferate, taie-le tulpina la înălțimea dorită și pune-le în noua vază. Poți face combinații diferite de flori și, bineînțeles, nu uita să iei în considerare și simbolistica florilor pe care le utilizezi. Dacă nu ai propria grădină din care să culegi florile, nu trebuie să îți faci griji. Poți opta pentru o florărie online din Cluj, care îți va livra acasă buchetul dorit.

Pentru a te asigura că florile vor rezista cât mai mult timp, amplasează-le într-un loc luminat, însă departe de o sursă de căldură.

Cești de cafea

Probabil ai câteva cești de cafea pe care nu le mai folosești, care pot fi utilizate pe post de vază. Dimensiunea lor nu contează, pentru că pot fi de folos atât ceștile mici, cât și cele mai mari.

Spală bine acele vase, apoi înfrumusețează-le cu un buchețel de flori. Amplasează noul element de design în diferite părți ale casei, precum living-ul sau bucătăria.

Opere de artă cu flori uscate

Nu toată lumea are timp să aibă grijă de florile din casă. Mai exact, să le ude la timp și să le curețe. În acest caz, florile uscate sau presate pot adăuga un detaliu colorat în casa ta.

Un tablou cu flori presate poate fi un accesoriu minunat pentru locuința ta. Fie alegi să achiziționezi un astfel de tablou, fie îl realizezi chiar tu.

Ori, poți opta pentru un buchet din flori uscate, accesorizat cu fructe uscate. De exemplu, o alegere perfectă este lavanda. Aceasta își păstrează culoarea și mirosul și rezistă chiar și doi ani.

Parfum solid cu petale de flori

Transformă atmosfera casei tale, utilizând parfumul solid cu flori. Poți realiza chiar tu acest parfum solid folosind lavandă, petale de trandafiri sau alte flori aromate – și ceară organică de albine. De asemenea, dacă nu ai timpul necesar pentru a le realiza, există și opțiunea de a le achiziționa dintr-un magazin specializat. Acest parfum solid cu petale de flori este un obiect de design minunat, mai ales când are și diferite forme, dar aduce și un plus de prospețime în casa ta.

Sticle de vin

Pentru a expune în casă florile care au o tulpină lungă, pe care nu vrei să o tai, ia în considerare utilizarea sticlelor de vin.

În funcție de preferințe, poți decide să înfrumusețezi sticlele în așa fel încât să capete un aspect vintage. Astfel de ornamente cu flori sunt grozave, deoarece oferă mai mult spațiu pentru apă – și poți adăuga în ele pietricele sau alte ornamente decorative.

Florile ne fac viața mai frumoasă și aduc un farmec aparte oricărui loc în care sunt amplasate. Fie că te-ai mutat în casă nouă, ori vrei doar să schimbi puțin decorul, ia în considerare ornamentele cu flori. În locul vazelor poți utiliza sticle de vin sau cești de cafea, înfrumusețate cu tot felul de panglici. Nu uita însă: pentru ca florile să reziste cât mai mult timp, împrospătează tăietura tijei. Ideal este să faci o tăietură oblică, pentru a mări suprafaţa de absorbţie a apei.

sursa foto: pixabay.com/photos/plant-flowerpot-oxygen-chlorophyll-3045473/Lasă un răspuns

Site creat de