Social & Cultura

5 motive pentru a vă asigura că copiii dvs. poartă pantofii potriviți

5 motive pentru a vă asigura că copiii dvs. poartă pantofii potriviți

Să recunoaștem, tuturor ne este greu să privim dincolo de aspect. Dar a judeca pur și simplu după aspect poate fi, așa cum se spune, înșelător.

Data viitoare când vreți să cumpărați impulsiv acea pereche drăguță de ghete de copii, STOP! Nu vă lăsați ispitită de pantofii care ar putea (la propriu) să vă dea pe spate! Gândiți-vă mai întâi la nevoile picioarelor în creștere ale copilului dvs.!

Iată câteva motive importante pentru a cumpăra ghete de copii care să se adapteze la dezvoltarea podiatrică a micuților dvs.

1. Confort

Este de la sine înțeles: confortul este esențial. Copiii sunt un mănunchi de energie și, fie că sunt la școală, acasă sau la locul de joacă local, vor fi activi. Iar pantofii lor vor fi lăsați pe drumuri dacă nu sunt suficient de confortabili.

Poate fi greu să evaluați nivelul de confort al copilului dvs. (este mai probabil să arunce acele ghete de copii înainte de a se plânge despre ei!). De fapt, mulți copii nu simt durerea pantofilor strâmți până când răul nu este făcut.

Pantofii prost ajustați pot împiedica, de fapt, creșterea normală și confortul unui copil. Medicul ortoped pediatru Lynn Staheli, M.D., spune că încălțămintea rigidă și strâmtă poate cauza deformare, slăbiciune și pierderea mobilității.

Ea sugerează copiilor să meargă desculți cât mai mult posibil pentru o dezvoltare sănătoasă a piciorului. 70% din informațiile creierului nostru despre cum să mergem, să alergăm și să sărim provin de la nervii de pe tălpile picioarelor noastre. Așa că doriți să cultivați această învățare cât mai mult posibil!

Din păcate, nu toate terenurile sunt adaptate pentru a permite copiilor să meargă desculți și să aibă picioarele moi și flexibile. În acele cazuri în care micuțul dvs. trebuie să poarte pantofi sau ghete de copii, Dr. Staheli recomandă modele ușoare și flexibile.

2. Utilizare simplă

Noi, părinții, știm cât de prețios este timpul. Ultimul lucru de care avem nevoie în graba de dimineață spre școală este un spectacol de zece minute în care să ne chinuim cu șireturile unor ghete de băieți. De aceea, tot mai mulți pantofi pentru copii renunță cu totul la ele. Dar dacă doriți cu adevărat să țineți cont de creștere, pantofii pentru copii ar trebui să aibă o formă de șiret, Velcro sau alt sistem de fixare, astfel încât să se poată extinde pe măsură ce picioarele cresc.

3. Creștere rapidă

Pentru că piciorușele lor cresc atât de repede, poate fi dificil să știți care este momentul potrivit pentru a-i cumpăra copilului dvs. o nouă pereche de ghete de copii. Până la vârsta de trei ani, picioarele unui copil mic vor crește aproximativ o jumătate de mărime la fiecare trei luni; de la trei la șase ani, aceasta crește la fiecare șase luni.

Deși majoritatea părinților se plâng de cât de repede cresc copiii lor, nu este întotdeauna o idee bună să cumpărați ghete de copii cu câteva numere prea mari. Pantofii supradimensionați îi fac pe copii să se împiedice ușor și să dezvolte probleme la picioare.

Este o idee bună să verificați periodic pantofii copiilor dvs. pentru uzură. Umflăturile din jurul părților laterale, tălpile uzate și degetele de la picioare care se îndoaie în sus sunt toate semne revelatoare că este timpul pentru un upgrade.

4. Respirabilitate

Materialele de calitate, cum ar fi pielea și pânza, vor absorbi transpirația și vor menține acele piciorușe de bebeluș mai răcoroase și mai uscate în timpul jocului. Materialele potrivite vor reduce, de asemenea, disconfortul și (din fericire!) picioarele urât mirositoare.

5. Flexibilitate

Dacă tălpile sunt prea rigide sau prea moi, picioarele copilului dvs. nu se vor dezvolta la fel de sănătos. Este cât se poate de simplu. Talpa pantofilor pentru copii trebuie să fie suficient de rezistentă și de groasă pentru a proteja picioarele copilului dvs. de dureri și răni. Dar ar trebui, de asemenea, să fie suficient de flexibile pentru a se îndoi odată cu piciorul.

Pantofii cu talpă moale sunt ideali pentru jocurile ușoare, în timp ce tălpile mai rigide sunt OK pentru jocurile viguroase ale copilului. Dar, odată ce copiii se deplasează în interior, scoateți imediat pantofii pentru a limita timpul pe care îl petrec cu mișcarea restricționată. În fond, tălpile și materialele rigide nu se pretează la zbenguială și întindere, ceea ce duce la o dezvoltare deficitară a piciorului.Lasă un răspuns

Site creat de