Sport

5 motive pentru care merită să faci mișcare zilnic

5 motive pentru care merită să faci mișcare zilnic

Îți dorești să faci o schimbare în stilul tău de viață? Poți începe prin a face mișcare zilnic, fie că vorbim despre scurte plimbări prin parc, alergări ușoare sau un sport de echipă.

Totuși, dacă nu ai suficientă motivație pentru a face mișcare, îți oferim 5 motive pentru care merită, din articolul următor!

Mișcarea te menține în formă

Primul motiv pentru care merită să te bucuri de mișcare în fiecare zi? Sportul te menține în formă și te face să te simți bine cu tine însuți. Specialiștii recomandă exercițiile fizice pentru a te menține în formă și pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Alergarea sau mersul cu bicicleta reprezintă variante ideale pentru a arde calorii. Mai mult, cu cât ești mai activ din punct de vedere fizic, cu atât ești mai sănătos. Un interval de greutate optim reduce riscul de apariție a colesterolului, a diabetului sau a hipertensiunii.

Mișcarea te scapă de stres

Mișcarea te eliberează de stres și de gândurile negative, de aceea este recomandat să mergi la alergat la finalul unei zile obositoare. În acest fel, te vei concentra pe exercițiile fizice, lăsând deoparte grijile de zi cu zi.

Exercițiile fizice contribuie la reducerea nivelurilor hormonilor responsabili cu stresul, așa că practicarea unui sport este extrem de importantă.

Mișcarea te ajută să dormi mai bine

Un fapt dovedit este acela că mișcarea poate să îmbunătățească și calitatea somnului. Dacă ai probleme cu somnul, acest lucru se poate datora și faptului că nu faci suficientă mișcare.

Atâta timp cât faci mișcare, vei observa că adormi mai repede și că ai un somn odihnitor și profund. Îți place să alergi mult pe timpul zilei? Această activitate te solicită, vei obosi și vei reuși să dormi mai bine și mai repede. Totuși, este recomandat să începi exercițiile fizice dimineața sau la prânz. Atunci când faci sport seara, acest lucru îți poate oferi energie, ceea ce  te împiedică să dormi.

Mișcarea te ajută să fii mai sociabil

Simți nevoia de interacțiune? Ține cont de faptul că mișcarea îți oferă șansa să socializezi. Sporturile de echipă sunt ideale în acest sens, fiindcă implică interacțiunea cu alte persoane.

Dacă nu vrei să joci handbal sau volei, poți să socializezi și la sală, la aerobic sau la fitness dar și atunci când alergi prin parc și iei cu tine un partener de mișcare. Ia cu tine o pereche de adidași pentru alergare, un echipament sportiv adecvat și ești gata de treabă!

Mișcarea îți îmbunătățește încrederea în tine

Mișcarea te face să te simți mai bine în pielea ta și te ajută să capeți încredere în tine. Acest lucru te poate face să crești randamentul de la locul de muncă și îmbunătățește orice interacțiune socială. Nu te gândi la mersul la sala sau la alergat că un efort uriaș, ci că o soluție de a investi în propria persoană. Atunci când ai încredere în tine, îi vei inspira și pe ceilalți să-ți urmeze exemplul.

Indiferent dacă îți place să alergi, să te joci cu mingea sau să alergi, bucură-te zilnic de mișcare. Toate aceste activități sunt la îndemâna ta, nu trebuie decât să-ți dorești. Nu uita că o condiție fizică de invidiat se obține și cu ajutorul mișcării, la care se adaugă grija pentru o alimentație sănătoasă.

Photo by Arek Adeoye on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de