Social & Cultura

5 motive să alegi BCA pentru locuința ta

5 motive să alegi BCA pentru locuința ta

Construcțiile din BCA au devenit foarte comune în ultima perioadă, grație multitudinii de avantaje pe care acest material le oferă. O alternativă perfectă pentru zidărie sau beton, blocurile BCA s-au transformat rapid în soluții eficiente de construire, indiferent de tipul clădirilor. Iată un top al motivelor pentru care poți alege blocurile din BCA, pentru a putea construi durabil.

Construire rapidă, fără timp pierdut

Una dintre cerințele cele mai importante în șantier este aceea de a realiza lucrările în timp util. Acest lucru poate fi deficitar în anumite cazuri, luând în calcul logistica și punerea în operă a materialelor tradiționale. 

Alege să cumperi BCA Macon online și vei vedea că astfel timpul de realizare al construcției este mai rapid. Mediul online te ajută să cumperi repede și eficient blocurile de BCA, iar acestea îți vor garanta construirea facilă, prin zidirea materialului.

Nu va mai fi nevoie de timpi mari de uscare, cum se întâmplă în cazul betonului și nici de timpi aferenți punerii în operă și intrării în priză a acestuia. Totul poate fi realizat cu mult mai rapid, optând pentru zidăria din BCA.

Costuri mai mici cu manopera, utilajele și materialele

BCA-ul este un material mai ieftin decât cărămida, iar acest lucru se observă cu ușurință atunci când vine vorba despre bugetul alocat construirii. Dincolo de prețul mic al materialului în sine, nici manopera nu este la fel de costisitoare precum în cazul materialelor tradiționale și nici utilajele necesare nu mai ridică aceleași costuri. 

Vei avea nevoie doar de personal care să se ocupe de zidire, fără a mai fi necesare betoniere, pompe sau alte utilaje de aplicare a materialelor. 

BCA-ul este un excelent izolator termic

Un aspect deosebit de avantajos este caracteristica blocurilor din BCA de a izola termic clădirile. Aceste materiale poroase încapsulează aer în structura lor, iar prin închiderea fațadelor cu un material potrivit structura devine astfel o barieră împotriva transferurilor termice.

Blocurile din BCA permit așadar eficientizarea termică a clădirilor, lucru care contribuie la reducerea consumurilor cu energia și implicit la reducerea facturilor de întreținere. Împreună cu o izolație tradițională, cum ar vata bazaltică sau polistirenul, BCA-ul reușește să reducă foarte mult pierderile de căldură în timpul iernii și permite menținerea senzației de răcoare în timpul verii. 

BCA-ul este un material foarte rezistent

Ca și betonul uzual, BCA-ul oferă rezistențe foarte bune la compresiune. Alături de mortar și de elemente de armare, BCA-ul rezistă foarte bine în orice condiții, putând suplini cu succes orice alt tip de material de construire. BCA-ul este de asemenea rezistent și la șocuri mecanice.

Libertate totală de construire

Cu ajutorul blocurilor de BCA poți realiza orice element structural dorești, fie că vorbim despre pereți interiori sau exteriori, sau chiar de elemente de mobilier, scafe sau zidarie de exterior. BCA-ul este un material cu largă aplicabilitate, așa că posibilitățile de utilizare depind de dorințele tale de construire. 

Poți opta pentru renovări cu BCA sau pentru realizare zonei de bar în cazul bucătăriei open space. De asemenea poți construi un grătar de grădină sau pereții structurali pentru un garaj. Oricare ar fi alegerea ta, vei ști că ceea ce construiești este durabil și îți va oferi caracteristicile de rezistență dorite.

Având așadar toate aceste detalii la îndemână ce o să alegi? cărămidă sau BCA pentru construcția unei case? Recomandarea specialiștilor este să ai în vedere toate avantajele BCA-ului pentru că acesta este cu siguranță o alegere potrivită, care te va ajuta să scutești bani și timp în ceea ce privește lucrările și îți va garanta rezistența pe întreaga durată a exploatării construcției. 

Photo by Sven Mieke on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de