Social & Cultura

5 obiceiuri pentru dimineţi energice şi productive

cafeaua perfectă

Dimineaţa poate fi cel mai cool moment al zilei, mai ales dacă o începi cum se cuvine. O mulţime de activităţi şi obiceiuri îţi pot oferi energie în primele momente ale zilei, astfel încât să te bucuri de o zi productivă atât la birou, cât şi în viaţa personală. Din fericire, nu ai nevoie de suplimente speciale sau soluţii minune pentru dimineţi fresh, ci doar de o rutină potrivită.

Iată 5 obiceiuri care te ajută să îţi începi ziua cu energie:

Hidratează-te

Nivelul de hidratare influenţează o mulţime de procese ce au loc în corpul nostru. Atunci când ne hidratam organismul, performanta atletică, digestia, aspectul pielii şi multe alte aspecte se îmbunătăţesc, inclusiv nivelul de energie.

Ca să îţi începi dimineţile cu poftă de viaţă şi să bifezi toate taskurile din calendar fără efort, începe prin a te hidrata corespunzător. Bea un pahar de apă, de suc fresh, poate chiar un ceai. Evită băuturile cu zahăr adăugat, deoarece nu îţi vor oferi energie de durată.

Ia un mic dejun hrănitor

Una dintre cele mai importante surse de energie din viaţa noastră este mâncarea. Hrana de calitate ne oferă nutrienţii de care avem nevoie, de la macronutrienti, precum proteinele sau carbohidraţii şi până la micronutrienti, cum ar fi vitaminele şi mineralele. Un mic dejun echilibrat reprezintă o modalitate foarte bună de a obţine mai multă energie dimineaţa.

Orientează-te spre alimente hrănitoare, precum ouăle, kefirul, fructele şi legumele proaspete, carnea slabă, seminţele şi nucile.

Ca să faci micul dejun mai gustos, serveşte-l alături de un ceai sau de o cafea. Un aparat de cafea se număra printre cele mai bune investiţii pe care le poţi face în bucătărie, dacă iubeşti această băutură. Aparatele de cafea moderne te ajută să prepari o mulţime de astfel de băuturi, de la espresso şi până la cappuccino, caffe latte sau ristretto. Ba mai mult, unele aparate de cafea pot prepara şi ceaiuri.

Dacă vrei să prepari cafeaua mai rapid ca niciodată, cauta un aparat de cafea cu capsule.

Fă puţin sport

Înainte să prepari un mic dejun copios şi să porneşti aparatul de cafea, ce ai zice de puţină mişcare? Sportul aduce o mulţime de beneficii organismului uman, de la protejarea sistemului cardiovascular şi până la creşterea nivelului de energie. De aceea, acesta reprezintă o super alegere pentru dimineţi energice şi productive.

Nu trebuie neapărat să mergi la sala de fitness la prima oră dacă nu simţi că ţi se potriveşte. Poţi face sport acasă, în grădina sau chiar în parc. De la jogging şi până la Pilates, Yoga, antrenamente funcţionale, de forţă sau săritul corzi, orice tip de mişcare te poate ajuta să îţi începi ziua în forţă.

Bucură-te de o activitate preferată

Când ai dedicat ultima oară 15-30 de minute unei activităţi care să te bucure cu adevărat? În mod ideal, ar trebui să poţi oferi timp hobbyurilor şi pasiunilor zi de zi. Ca să ai dimineţi minunate în fiecare zi, ce ar fi să le începi cu 15-30 de minute dedicate unei activităţi preferate sau unui hobby. Poate fi vorba despre desen, pictura, muzică, scris, lectură, Yoga sau orice altceva te pasionează.

Meditează

Meditaţia pune accent pe relaxare, eliberare de stres şi respiraţie profundă. Asta o face o activitate minunată pentru a-ţi începe dimineţile cu stare de bine şi un nivel de productivitate optim. Poţi medita în fiecare dimineaţa 5, 10, 15 minute sau oricât îţi permite programul. Ba mai mult, dacă nu ştii cum să începi această practică, există o mulţime de tutoriale şi aplicaţii care să îţi vină în ajutor.

Dacă vrei să ai dimineţi pline de spor şi zile productive, atunci formează-ţi o rutină care să te ajute. Începe ziua cu puţină mişcare, bucură-te de un mic dejun hrănitor, cu ingrediente proaspete, hidratează-te şi nu uita să te bucuri şi de 10-15 minute pentru tine, în care să faci ceea ce îţi place.

Photo by Chevanon Photography: https://www.pexels.com/photo/white-ceramic-mug-on-espresso-machine-filling-with-brown-liquid-302894/Lasă un răspuns

Site creat de