Social & Cultura

5 obiecte indispensabile în bucătărie

5 obiecte indispensabile în bucătărie

Dacă îți place să gătești, cu siguranță te-ai gândit să îți mobilezi și să îți utilezi bucătăria astfel încât munca să ți se ușureze. În ultimul timp din ce în ce mai multe gadgeturi au invadat piața produselor de bucătărie, așa că e greu să știi ce anume îți va fi cu adevărat util. Iată un top al produselor de care ai cu adevărat nevoie în bucătărie indiferent dacă gătitul este sau nu pasiunea ta.

Cântarul de bucătărie

Cu siguranță ai găsit cel puțin o dată rețete care te îndrumă să adaugi o anumită cantitate de produs, însă neapărat măsurată, pentru a nu greși compoziția. Cântarele de bucătărie au o funcție foarte importantă, spre deosebire de cântarele normale, și anume cântărirea precisă a cantităților foarte mici. Astfel, dacă vei avea nevoie de 50 g de făină, acestea nu trebuie adăugate nici ochiometric și nici cu o măsură gradată, ci prin cântărire exactă cu ajutorul unor cântare de bucătărie, pe care le poți vedea făcând click aici. Prețul acestor produse nu este nicidecum unul foarte mare, așa că îți vei putea utila bucătăria cu un produs special, astfel încât să nu mai fie niciodată nevoie să aproximezi cantitățile.

Ustensile de bucătărie de calitate

Atunci când gătești este important să folosești ustensile de bucătărie de calitate, care să nu modifice gustul preparatelor. Spre exemplu, ai putea să te orientezi către ustensilele de bucătărie din lemn, deoarece acestea vor fi neutre atunci când iau contact cu hrana ta preparată. Ustensilele din silicon te pot ajuta de asemenea în demersul tău de a găti, deoarece nici aceste produse nu vor elibera noxe, gusturi sau alte mirosuri în bucătăria ta. Poți alege de asemenea și ustensile emailate, deoarece și acestea sunt foarte rezistente și practice în bucătăria ta. 

Tigăi de diferite tipuri

Ca și în cazul veselei, și tigăile respectă un anumit cod, în sensul că anumite tipuri de tigăi se vor preta mai bine unor anumite preparate. Astfel, va trebui să ai la îndemână o tigaie pentru prăjeli, dar și una pentru clătite, și eventual o tigaie în care să poți realiza pastele sau tocanele. Alegerea tigăilor se va face astfel în funcție de mărime, volum, dar și în funcție de materialele utilizate.

Vesela pentru fiecare tip de preparat

Cu siguranță nu vei servi ciorba într-o farfurie întinsă, așa cum nici friptura nu o vei servi în castroane. Este nevoie să adaptezi vesela în funcție de fiecare preparat, astfel încât nu doar să îl pui pe acesta în valoare din punct de vedere vizual, ci și să oferi posibilitatea degustării într-un mod cât mai comod. Alege așadar veselă de calitate, adaptată preparatelor, putând alege dealtfel chiar și seturi complete din care să folosești ceea ce îți este necesar. Același lucru se aplică și în cazul platourilor, care ar trebui să aibă forme diferite și dimensiuni diferite, astfel încât să îți permită servirea preparatelor în moduri cât mai apetisante cu putință. 

Cuțite de bucătărie

Cea mai mare parte a muncii de bucătar stă în iscusința lamei cuțitului. Un cuțit care nu este ascuțit nu va face altceva decât să îți îngreuneze munca, iar acest lucru nu este de dorit. Alege așadar cuțite de bucătărie de diferite dimensiuni și realizate din diferite materiale (cu lamă de oțel sau ceramică), însă neapărat ai grijă ca acestea să fie în permanență foarte bine ascuțite pentru a-ți ușura munca în bucătărie. 

Bucătăria perfectă este cea în care găsești tot ceea ce ai nevoie, atunci când gătești. Un bucătar iscusit are întotdeauna la îndemână produsele potrivite pentru că în definitiv și gătitul este o artă,iar arta necesită cele mai bune ustensile.

Photo by laura adai on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de