Social & Cultura, De Vazut

5 pași pe care trebuie să-i faci în curățenia zilnică

chiuveta sapun

Să îți menții casa în deplină ordine și armonie poate să pară dificil. Cu atât de multe lucruri de făcut și cu puținul timp pe care îl ai la dispoziție, curățenia este ultima la care te gândești. Lucrurile pot fi și mai complicate, dacă ai copii. Dar, asta nu înseamnă că nu poți să ai mereu o casă gata să primească oaspeți. Câteva trucuri rapid de implementat, dar și perseverență, te vor ajuta să faci din curățenia zilnică o sarcină la care să nu te gândești cu neplăcere.

Setează un program zilnic

O casă curată și ordonată este greu de păstrat? Cu siguranță nu, dacă te ocupi de curățenie în fiecare zi, pentru doar câteva minute, dimineața și câteva seara. Acest lucru este mai dificil de realizat la început, dar, cu timpul devine rutină, grație căreia vei fi gata să te relaxezi după după ce te întorci de la serviciu.

De exemplu, fă unele lucruri dimineața și altele, seara. Nu pleca fără să-ți faci patul și nu lăsa răsfirate produsele de igienă prin dormitor sau prin baie.

Păstrează bucătăria ordonată

Bucătăria este una dintre principalele surse de dezordine din casa ta. Firimiturile sunt peste tot, petele de grăsime se află în zona aragazului, iar paharele pot fi prin toate colțurile bucătăriei. Ca să îți menții bucătăria ordonată, strânge vasele în mașina de spălat (dacă ai o mașină de spălat) și pornește-o, înainte să te culci. Le vei găsi pe toate curate și uscate până dimineața. Atunci, vei avea nevoie de doar 5 minute să le pui în rafturi. 

Dacă nu ai o mașină de spălat vase, încearcă, pe cât posibil, să le speli pe măsură ce se murdăresc. La fel procedează și cu aragazul. Spală-l de fiecare dată, altfel riști să se depună grăsimea de care scapi foarte greu.

O altă misiune pe care trebuie să o îndeplinești la final de zi, este sa duci gunoiul la tomberon, astfel, vei scăpa de mirosurile neplăcute.

Nu lăsa pe mâine ce poți face azi

Câteva gesturi mici te vor scăpa de coșmarul dezordinii generalizate. De exemplu, după ce faci duș seara, pune hainele direct în coșul de rufe. De asemenea, așază mereu încălțămintea la locul ei și curăț-o când te întorci acasă. Dacă o pui alături de cea curată nu doar că vei uita de ea, ci vei murdări și celelalte perechi de încălțări. Pune-o ordonat și depozitează-ți încălțămintea în funcție de anotimp. Pentru copii, amenajează un raft special.

Fă din baie un sanctuar de curățenie

Baia este locul cel mai intim din casă, cel în care scapi seara de stres, după o zi plină. Tocmai de aceea, este plăcut să intri în baia ta și să miroasă frumos, iar totul să fie ordonat și curat. După fiecare folosire, spală cada ori dușul, pentru ca următoarea baie să fie la fel de plăcută. De asemenea, așează mereu sticluțele de parfum și celelalte produse de toaletă într-un dulap special. Click aici, dacă vrei să afli mai multe despre curățenia din baie. Nu uita să ai mereu prosoape curate la îndemână în baie. 

Menține podelele curate

Nu este nimic mai neplăcut decât să calci pe mici pete de murdărie și pietricele pe care le aduci de afară pe încălțări. Ca să eviți asta, ține un aspirator portabil la îndemână și un mop și vei avea mereu podele curate.

Curățenia de zi cu zi este o bătaie de cap pentru mulți dintre noi, așa cum, probabil, este și pentru tine. Dar dacă o transformi într-o rutină, îți va fi mult mai ușor să o gestionezi și, să o completezi cu una mai amănunțită, în weekend.

sursă foto: https://pixabay.com/photos/soap-dispenser-soap-liquid-soap-2337697/Lasă un răspuns

Site creat de