Social & Cultura

5 PRODUSE resigilate pe care să le cumperi fără teamă – De ce le preferă românii

PRODUSE resigilate

Produsele resigilate sunt cele care au fost expuse în vitrină, testate în magazin sau cele care prezintă mici imperfecțiuni, fără să fie afectate din punct de vedere tehnic. Acest tip de produse au prețuri mai mici în comparație cu cele în cutie. Și tocmai din acest considerent, mulți dintre români preferă astfel de achiziții. Există însă și câteva aspecte de care ar trebui să se țină cont la cumpărarea unui produs resigilat, iar informațiile următoare pot fi de folos.

De ce sunt la mare căutare produsele resigilate și ce caracteristici au

  1. Mașinile de spălat

Mașinile de spălat rufe se află în categoria produselor resigilate, oferite de diverse magazine de electrocasnice. Un asemenea produs prezintă garanție, chiar dacă a stat ceva vreme în vitrină sau pe rafturile din magazin. 

De altfel, resigilat înseamnă că poate fi ultimul produs din magazinul respectiv, este în perfectă stare de funcționare și poate fi achiziționat la un preț redus. Conform statisticilor, mașinile de spălat și uscat rufe se numără printre cele mai vândute produse resigilate, iar pe site-ul Altex poți găsi o categorie dedicată de astfel de electrodomestice.

  1. Cafetierele

Și cafetierele expuse pe rafturile magazinelor pot fi resigilate și vândute în deplină siguranță. Este drept că o categorie de consumatori este reticentă la o astfel de achiziție, însă nu există motive de îngrijorare. 

Espressoarele automate cu funcții multiple, de exemplu, pot avea un preț excelent după resigilare și garanția că, în caz de probleme, pot fi duse în service la reparat. Ceea ce este recomandat aici este să se verifice ca toate accesoriile să se regăsească în cutie înainte de a fi cumpărat acest produs.

  1. Aspiratoarele fără sac

Retailerii de electrocasnice își rezervă dreptul de a vinde produse resigilate de orice fel. Este și cazul aspiratoarelor fără sac, la mare căutare pentru gospodării. Asemenea produse sunt în perfectă stare de funcționare, chiar dacă au fost testate în magazine de diverși clienți. Faptul că vin la un preț mai mic în comparație cu cele sigilate nu înseamnă că nu pot fi bune, dimpotrivă. Pe de altă parte, astfel de electrocasnice se numără printre cele mai vândute de către magazinele de profil.

  1. Televizoarele smart

Categoria de televizoare smart este impresionantă. În fiecare an, producătorii aduc în atenția consumatorilor modele variate, cu funcții performante. Astfel de televizoare sunt expuse pe rafturi și pot fi ținute în priză zile întregi. 

Chiar și-așa, dacă achiziționezi un televizor resigilat, nu înseamnă că nu este bun, ci că este luat din vitrină, are un preț accesibil și este în perfectă stare de funcționare. Bineînțeles că magazinul care vinde un produs de acest gen are obligația să ofere garanția completă, lucru care se și întâmplă.

  1. Telefoanele

Și telefoanele pot fi cumpărate după resigilare. Acestea au fost expuse în standurile speciale din magazin, pentru a fi testate de către potențialii clienți. Astfel de produse se pot achiziționa în cutia originală și cu toate accesoriile. Este însă important de precizat aici faptul că telefoanele sunt testate și verificate de angajații magazinului, înainte de a fi oferite clienților.

Așadar, produsele resigilate nu reprezintă un pericol și nici nu se vând stricate. Aceste concepții sunt total greșite, iar faptul că românii preferă astfel de achiziții reprezintă încrederea că produsele respective sunt de calitate.

Sursă foto: Shutterstock.comLasă un răspuns

Site creat de