Social & Cultura

5 semne că aveți nevoie de o saltea nouă

5 elemente esențiale pentru un pat confortabil și comod

Salteaua dvs. este o parte esențială a vieții de zi cu zi și sigur v-ați gândit mult la alegerea celei potrivite pentru dvs. Deci, poate fi ușor – și tentant – să credeți că dvs. și salteaua dvs. veți fi împreună pentru totdeauna. Din păcate, oricât de uimitoare ar putea fi acele modele de saltele Previ, aceasta este o relație care trebuie să se încheie.

Vă puteți aștepta să aveți parte de 7-10 ani buni alături de saltele Previ premium, înainte ca, în cele din urmă, acestea să cedeze uzurii de a vă susține corpul în fiecare noapte. În acel moment, saltelele nu mai oferă asistența adecvată, ceea ce poate duce la dureri, somn mai puțin și mai prost și la nevoia de a găsi un înlocuitor.

Dar cum puteți ști sigur când aveți nevoie de o saltea nouă? Iată câteva semne:

1. Lăsare evidentă

Faptul că aceasta se lasă poate fi, de asemenea, cea mai vizibilă indicație a faptului că o saltea trebuie înlocuită. Este, de asemenea, un simptom care se aplică tuturor tipurilor de saltele Previ, deoarece arcurile se descompun în timp, spuma cu memorie devine mai moale, iar fibrele din alte materiale se comprimă – toate acestea duc la lăsare. Nu așteptați să se formeze un crater în mijlocul patului. Chiar și lăsările minore nu ar trebui ignorate, deoarece pot însemna o lipsă de sprijin pentru cele mai vulnerabile părți ale corpului.

2. Impresia corpului

Aceasta se aplică în mod special saltelelor cu spumă de memorie și poate fi un pic dificil de descifrat. Spuma de memorie ar trebui să-și „amintească” corpul și poziția dvs. de dormit (de unde și numele) – dar numai într-un anumit grad. După ce v-ați ridicat din pat, spuma ar trebui să revină în cea mai mare parte la poziția inițială. Cu toate acestea, în timp, structura celulară a spumei cu memorie se descompune, devenind mai moale și pierzându-și capacitatea de a reveni, adică de a vă sprijini. Dacă salteaua cu spumă cu memorie are o impresie corporală care rămâne mult timp după ce v-ați ridicat sau dacă impresia este mai adâncă de doi centimetri, este timpul să o înlocuiți cu alt model de saltele Previ cu spumă cu memorie.

3. Alergii active

În timp, majoritatea tipurilor de saltele pot acumula alergeni precum igrasia, mucegaiul și acarienii. Dacă sunteți alergic la acești iritanți, asta înseamnă că salteaua dvs. va declanșa o reacție alergică. Deci, dacă vă observați strănutând când vă apropiați de pat sau vă simțiți cu nasul înfundat dimineața, probabil că este timpul să vă evaluați situația saltelei. Atunci când alegeți o saltea nouă, luați în considerare materialele hipoalergenice precum lâna sau latexul.

4. Dureri de spate sau de gât

Somnul este un moment în care corpul își poate recupera stresul pe care l-a experimentat în timpul zilei, indiferent dacă este vorba de o sesiune intensă de sală sau prea mult timp așezat pe scaun la birou. Deci, dacă vă treziți cu mai multe dureri decât ați avut când v-ați culcat, salteaua este probabil vinovată.

Datorită degradării și lăsării treptate a materialelor unei saltele, aceasta își pierde capacitatea de a oferi un sprijin crucial pentru zonele vulnerabile precum gâtul, spatele și șoldurile. În plus, pe măsură ce amortizarea se uzează, poate crea puncte de presiune dureroase.

Deci, dacă vă treziți mai degrabă abătut decât înviorat, este probabil ca salteaua să trebuiască să fie înlocuită. Acest lucru este și mai probabil să fie cazul dacă vă treziți cu dureri care se îmbunătățesc pe tot parcursul zilei.

5. Trezirea noaptea

Dacă nu puteți adormi sau vă treziți frecvent în timpul nopții și vă reglați pozițiile de somn, ar putea fi timpul să vă înlocuiți salteaua. Desigur, alte lucruri, cum ar fi stresul sau igiena proastă a somnului, vă pot ține treaz noaptea. Dar dacă vă mișcați și întoarceți pe toate părțile toată noaptea până dimineața, este posibil ca salteaua să nu vă mai ofere confortul adecvat și să aveți nevoie de una nouă. Dacă dormiți toată noaptea, dar totuși vă treziți obosit, același lucru poate fi valabil.Lasă un răspuns

Site creat de