Studentie, Social & Cultura

5 sfaturi care te vor ajuta să te trezeşti mai uşor dimineaţa

5 sfaturi care te vor ajuta să te trezeşti mai uşor dimineaţa

Facultatea a început. Unii dintre noi, mai puțin norocoși însă au cursuri de dimineață. Cum facem să ne trezim la timp și să ne restabilim programul de somn?

Iată câteva sfaturi pe care le puteți pune în aplicare:

  1. GĂSEȘTE-ȚI UN MOTIV

Singura modalitate de a nu mai tergiversa si de a-ți asuma responsabilitatea propriei vieți este cel de a-ți găsi un țel. Un motiv destul de bun care să îți pună sângele în mișcare și să te facă să îți dorești să reușești. În acest mod nu vei mai ezita, fiindcă ai un scop precis, iar voința ta va învinge în final.

  1. CULCĂ-TE ÎNAINTE DE MIEZUL NOPȚII

Mai important decât cantitatea de somn este însă calitatea acestuia. Așa că ideal ar fi să te culci înainte de miezul nopții. Ciclul veghe-somn menținut în intervale optime asigură secreția hormonilor care induc starea de bine. Somnul este de două tipuri: somn lent și somn activ. Somnul lent din prima parte a nopții înlătură oboseala fizică, în timp ce somnul din a doua parte a nopții crește substanțial puterea de memorare și ajută la dezvoltarea armonioasă a sistemului nervos. Dacă te culci după ora 00, acest ciclu veghe-somn se dezechilibrează și în consecință te vei simți lipsit de energie și stresat.

  1. ELIMINĂ DISTRAGERILE DIN JUR

Aici te rog să te gândești din nou la motivul pentru care vrei să te trezești mai devreme. Lucrul care te motivează te va ajuta să fii disciplinat și să menții la distanță toate distragerile. Numai disciplina te va ajuta să te deconectezi de la rețelele de socializare și să închizi orice dispozitiv care ar putea să îți perturbe somnul.

feet 2308646 1280

  1. CREEAZĂ-ȚI UN RITUAL PLĂCUT DIMINEAȚA

Trezindu-te mai devreme ai mai mult timp pentru tine și pentru lucrurile care te pasionează. Fie că te gândești la un moment de liniște, meditație sau un mic dejun pe măsură, încearcă să introduci în rutina ta de dimineață ceva plăcut, care să te motiveze in a te ridica din pat atunci când îți sună alarma.

  1. PERSISTĂ

Nu vei reuși să te trezești la ora dorită din prima; să fim realiști. Doar de tine depinde, de cât de mult îți dorești acest lucru. Însă cu puțină voință și disciplină vei reuși. Orice ar fi nu renunța, chiar dacă într-o noapte să zicem că nu ți-ai respectat programul. Nu fi dur cu tine și iartă-ți greșeala astfel încât să o poți lua de la capăt a doua zi.

Fie că ești student sau tot ceea ce îți dorești este să devii o persoană mai productivă, îți propun să urmezi aceste principii și să le implementezi în rutina ta zilnică. Îți promit că rezultatele nu vor ezita să apară. Te vei simți mult mai motivat și odihnit, deopotrivă.


Articol realizat de Mihalescu Diana

 Lasă un răspuns

Site creat de