Social & Cultura

5 sfaturi pentru a alege pantofi damă cu toc potriviți

5 sfaturi pentru a alege pantofi damă cu toc potriviți

Să iubești tocurile este bine, dar să le alegi corect pentru a nu-ți deteriora picioarele și spatele este mai bine. Vă prezentăm caracteristicile ideale ale unei perechi bune de pantofi damă cu toc, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de cauză.

Alege bine înălțimea tocului pentru pantofi damă

În mod ideal, tocul unui pantof ar trebui să aibă o înălțime cuprinsă între doi și cinci centimetri. Orice înălțime mai mare de 5 centimetri va avea efecte negative asupra piciorului, genunchilor, spatelui și a posturii în general. După 5 centimetri, presiunea va fi transferată la nivelul antepiciorului, care va fi foarte solicitat. Această utilizare excesivă va duce la metatarsalgie: dureri la nivelul metatarsienelor, oasele din partea anterioară a piciorului, care vor apăsa prea tare pe sol și pot suferi. Pe antepicior vor apărea apoi bătături și calusuri (îngroșarea pielii la nivelul articulațiilor în primul caz și a bolții piciorului în al doilea caz), din cauza frecării și a compresiei puternice. Dar, pe de altă parte, pantofii care sunt prea plați nu sunt neapărat mai recomandabili. Trebuie să aveți cel puțin un centimetru și jumătate de călcâi pentru ca tendonul să se poată mișca, să nu fie nici prea strâns, nici prea retras.

Este de la sine înțeles că cu cât călcâiul este mai înalt, cu atât este mai mare șansa de a cădea în disconfort. Așa că pentru a evita să vă descaltați în mijlocul străzii din cauza suferinței, mai întâi evaluați înălțimea care vi se potrivește.  Un sfat, dacă deja o pereche de pantofi dama cu toc dor când o încerci în magazin, nu o cumpăra. Vor ajunge să rămână în dulapul tău. Puteți purta și tocuri de la 8 până la 10 centimetri înălțime, dar nu în fiecare zi.

Favorizează pe cei cu arcade în talpă

Atunci când alegeți o pereche de pantofi damă, trebuie să acordați atenție, desigur, înălțimii tocurilor, dar și calității pantofilor. Iar această calitate înseamnă o boltă „ideală” și întărită, care rezistă în timp. Un pantof cu toc bun va avea o ranforsare în talpă, numită tijă, care este la origine o parte metalică a pantofului. În același timp aceasta este din ce în ce mai puțin frecventă în pantofii așa-numiți „low-end”. În general ascunsă în talpă, tija face talpa mai rigidă, ceea ce menține arcada originală a pantofului. Astfel, pantoful nu se va deforma sub greutatea femeii. Alegeți un pantof cu arcuri metalice în locul unuia din plastic, care va rezista mai bine în timp.

Piele bună, astfel încât pantoful să ia forma piciorului

Când vine vorba de materiale, pielea de bună calitate este cea mai bună alegere. Pielea are proprietăți naturale de deformare și alungire. Aceasta este ceea ce îi dă pielii capacitatea de a se relaxa și de a lua forma piciorului, ca să spunem așa. O piele de bună calitate, care se pretează la picior, se va adapta la picior, în timp ce, în cazul plasticului, piciorul este cel care va trebui să se adapteze la pantof, iar acesta din urmă va avea inevitabil de suferit. Ar trebui să optați pentru o piele mai suplă, cum ar fi pielea de vițel sau de capră, care sunt mult mai confortabile decât celelalte.

Atenție la cusăturile prost plasate

O cusătură prost plasată pe antepicior poate răni piciorul și poate provoca răni, bătături sau calusuri. Astfel, de exemplu, o platformă de pantof cu o cusătură care trece chiar peste articulația degetului mare ar trebui să vă determine să alegeți un alt model. Dacă cusătura este aspră și proeminentă, aceasta va crăpa pielea și va forța articulația. Feriți-vă de vârfurile de pantofi fanteziste cu cusături prost plasate.

Ce fel de pantofi damă cu toc să alegi

Dacă aveți de gând să vă plimbați toată ziua cu pantofii cu toc, cel mai bine este să alegeți cel mai practic model. Pantofii cu tocuri wedge sunt cei mai buni. Cu ele, puteți atinge noi înălțimi fără să vă „rupeți” piciorul. Acestea se adresează atât începătorilor, cât și utilizatorilor experimentați. Pentru diferitele modele, alegem cizme, sandale wedge sau espadrile, de exemplu. Cu toate acestea, când vine vorba de cizme cu toc, țineți cont de faptul că acestea tind să îngreuneze silueta.

Alți pantofi confortabili sunt tocurile pătrate. Acestea sunt stabile și, prin urmare, ușor de purtat. Pe de altă parte, există tocuri înalte. Un must-have pentru garderoba femeilor, dar nu fără riscuri. Deși pantofii stiletto au avantajul de a subția piciorul, trebuie să controlați utilizarea lor. Asigură-te că nu-ți pui picioarele oriunde, pentru că acești pantofi damă să afundă în gazon, se blochează în grilele de ventilație etc. Pe scurt, aceștia nu sunt cei mai practici pantofi damă cu toc, dar sunt foarte feminini și perfecți pentru ținute elegante, evenimente, petreceri, de aceea sunt nelipsiți din garderobă.Lasă un răspuns

Site creat de