IT

5 sfaturi pentru a prelungi durata de viață a bateriei telefonului

5 sfaturi pentru a prelungi durata de viață a bateriei telefonului

Tehnologia bateriilor pentru telefoane s-a îmbunătățit vizibil în ultimii ani, dar în cele din urmă acestea tot se confruntă să țină pasul cu comportamentul consumatorilor de încărcare și utilizare a dispozitivelor și cu numărul mare de aplicații care rulează uneori în mod continuu pe smartphone.

Dar, până când tehnologia care stă la baza construcției bateriei pentru smartphone-uri va atinge capacitatea pentru a oferi energie maximă nelimitată și să putem juca Candy Crush toată ziua, există câteva sfaturi simple de urmat pentru a prelungi durata de viață prin comportamentul tău de utilizator.

  1. Încearcă să reduci luminozitatea ecranului atunci când este posibil

Reducerea nivelului de luminozitate din setările rapide ale telefonului va duce la o performanță îmbunătățită considerabil a bateriei. Adesea, atunci când cumperi prima dată un smartphone, funcția de luminozitate automată este activată, ceea ce înseamnă că ecranul se va adapta la cantitatea de lumină din împrejurimi și se va reduce sau intensifica în funcție de acestea.

Anumiți utilizatori de smartphone-uri nu creează o relație foarte bună cu funcția de luminozitate automată. Dacă te afli printre ei, încearcă să reduci luminozitatea ecranului atunci când te poți baza pe o cantitate de lumină corespunzătoare din mediul exterior.

  1. Închide aplicațiile de fundal/inactive

Doar pentru că ieși dintr-o aplicație, nu înseamnă că aceasta se oprește din funcționare, ci rulează în fundal până când toate filele sunt închise – acest lucru poate reprezenta o reducere constantă a performanțelor bateriei.

Capacitatea de închidere totală a unei aplicații de fundal sau inactive este incorporată în anumite smartphone-uri, dar există, de asemenea, și o serie de aplicații special concepute pe care le poți descărca fie din Google Pay, fie din App Store.

  1. Închide datele mobile sau conexiunea la rețeaua de internet

Deși poate părea contraintuitiv să închizi accesul la internet pe smartphone-ul tău, aceasta este o modalitate eficientă pentru prelungirea vieții bateriei, mai ales dacă „nu stai pe internet în momentul respectiv”. Chiar și când încarci telefonul cu una dintre clasicele încărcătoare de priză care se potrivesc cu portul de intrare, poți să închizi datele mobile și conexiunea la rețeaua de internet și să lași telefonul să se încarce liniștit.

  1. Dezactivează notificările neesențiale

Dezactivarea notificărilor de tip push – acele notificări care apar în partea superioară a ecranului chiar și atunci când nu utilizezi aplicația – este o altă modalitate eficientă dacă dorești să îmbunătățești performanțele bateriei telefonului și să-i prelungești durata de viață. 

Chiar dacă nu o să poți opri toate notificările, mai ales cele legate de lucru sau viața personală (platforme de socializare), există o serie de aplicații a căror notificări pot fi dezactivate fără să intercepteze cu utilizarea telefonului pentru nevoile tale.

  1. Dezactivează modul vibrații

Chiar dacă modul vibrații al telefonului este foarte la îndemână când ești la o întâlnire de afaceri sau una romantică, încearcă să-l dezactivezi când nu mai ai nevoie de acesta. Anumite cercetări au dovedit că vibrațiile produse de această funcționalitate sunt mai puternice decât cele produse atunci când ești pe modul sunet și, automat, consumă mai mult din energia bateriei.

Sursa foto: Shutterstock.comLasă un răspuns

Site creat de