Social & Cultura

5 sfaturi pentru alegerea invitațiilor de nuntă în funcție de personalitatea mirilor

alegerea invitațiilor de nuntă

Alegerea invitațiilor este o etapă esențială din procesul de planificare a nunții. Printre alte criterii în funcție de care le poți selecta pe cele mai potrivite se numără și personalitatea voastră. Luând în considerare și acest aspect veți putea alege invitații de nuntă care să exprime esența cuplului vostru și veți contura un eveniment care să vă reprezinte în totalitate. Iată 5 sfaturi utile pentru alegerea invitațiilor de nuntă în acord cu personalitatea mirilor. 

1. Alegeți o invitație haioasă dacă aveți simțul umorului dezvoltat

Invitațiile de nuntă haioase sunt o modalitate excelentă de a exprima personalitatea unui cuplu plin de viață și cu un simț al umorului bine dezvoltat. Ideale pentru a prevesti un eveniment presărat de momente funny, acestea pot fi personalizate cu diverse texte sau mesaje care să aducă zâmbetele pe fața oaspeților.

Pentru a crea un design al unei invitații de nuntă haioase, începeți prin a lua în considerare elementele specifice relației voastre care pot fi incluse în conceptul creativ al acesteia. Poate fi vorba despre glume legate de căsătorie, amintiri amuzante sau hobby-uri comune. Pentru ca alegerea să fie mai ușoară, inspirați-vă din aceste modele de invitații de nuntă haioase care se pot personaliza după preferințe. 

2. Selectați invitații elegante dacă sunteți două firi romantice

Invitațiile de nuntă elegante sunt o alegere perfectă pentru cuplurile romantice care apreciază rafinamentul și sofisticarea. Aceste invitații se caracterizează prin culori neutre, fonturi rafinate și detalii delicate. Nu este neobișnuit ca aceste invitații să includă elemente precum monograme, flori sau dantelă, care adaugă o notă de eleganță și romantism.

Există o varietate de modele de invitații care pot fi alese în acest caz. De exemplu, invitațiile cu monograme aurii pe un fundal crem sunt o opțiune populară. Alte modele pot include fundaluri cu texturi delicate, folosirea de fonturi elegante, care imită scrisul de mână, dar și utilizarea de culori precum roz pudră, ivory sau auriu. Elementele florale sunt, de asemenea, un laitmotiv în rândul acestui tip de invitații. Această invitație haioasă cu doi miri pe barcă 210mm/105 mm poate fi o altă variantă potrivită, datorită designului care inspiră romantism.  

3. Alegeți invitații inedite dacă formați un cuplu excentric

Alegerea unor invitații de nuntă inedite este o modalitate excelentă de a vă exprima personalitatea excentrică. 

Personalizarea invitațiilor poate fi o cale de a vă face simțită prezența în fiecare detaliu. Optați pentru culori vibrante, forme neconvenționale sau materiale neobișnuite. De exemplu, puteți alege hârtie de culoare neon, invitații în formă de puzzle sau realizate din materiale reciclate. Creativitatea este cheia atunci când vine vorba de personalizarea invitațiilor. Un cuplu excentric poate opta pentru un design inspirat de pop art, cubism sau chiar de cultura graffiti. 

Mesajul invitației este la fel de important ca și designul acesteia. Alegeți un text neconvențional pentru invitația voastră. Acesta poate fi un citat amuzant sau inspirațional sau poate chiar un mesaj original gândit de voi.

Luați în considerare și invitațiile tematice. Dacă aveți un hobby sau o pasiune comună, folosiți acest lucru pentru a vă personaliza invitațiile. De exemplu, dacă sunteți pasionați de călătorii, puteți alege invitații în formă de pașaport sau bilet de avion. 

4. Optați pentru invitații digitale dacă sunteți pragmatici

Atunci când planificați nunta, fiecare detaliu contează, iar invitațiile de nuntă nu fac excepție. În era digitală în care trăim, invitațiile digitale devin tot mai populare în rândul cuplurilor pragmatice care doresc să economisească timp și bani. Optând pentru invitații digitale, puteți distribui rapid invitațiile și puteți personaliza cu ușurință designul, culorile, fonturile și mesajul. Mai mult, acestea sunt eficiente din punct de vedere al costurilor, deoarece elimină costurile de tipărire și expediere.

Crearea unei invitații digitale de efect poate părea o sarcină dificilă, dar cu ajutorul unor platforme și aplicații dedicate, acest proces poate deveni o plăcere. Înainte de a începe, aveți în vedere designul dorit, culorile care se potrivesc cu tema nunții, fontul care exprimă cel mai bine personalitatea voastră și un mesaj memorabil. În ceea ce privește designul, optați pentru unul care este atât funcțional, cât și atractiv.

Chiar dacă optați pentru invitații digitale, este important să respectați eticheta. Asigurați-vă că trimiteți invitațiile cu cel puțin 8 săptămâni înainte de nuntă și nu uitați să includeți toate detaliile importante, cum ar fi data, ora și locul evenimentului. De asemenea, este politicos să oferiți oaspeților opțiunea de a confirma prezența printr-un răspuns online.

5. Mizați pe invitațiile de nuntă rustică dacă sunteți tradiționaliști

Dacă sunteți tradiționaliști și vă doriți o nuntă cu elemente rustice, invitațiile de nuntă ar trebui să reflecte acest lucru. Optați pentru un design simplu, în culori naturale și elemente care evocă atmosfera rurală, cum ar fi hârtie de calitate, șnururi sau sigilii cu ceară. Invitațiile hand-made sunt o altă opțiune inspirată în această situație. La fel de potrivită este și o invitație de nuntă haioasă, 165 mm/100 mm, în nuanțe de verde, care amintesc de natură. 

Un limbaj informal și relaxat este recomandat în cadrul acestor invitații, pentru a crea o atmosferă amuzantă și relaxată. Puteți include în textul invitației o scurtă poveste despre cum v-ați cunoscut sau despre un moment memorabil din relația voastră.

Sperăm ca sfaturile noastre să-ți fie de ajutor în alegerea unor invitații de nuntă deosebite, astfel încât întreaga experiență a evenimentului să fie una memorabilă!

Photo by Tara Winstead on Pexels.comLasă un răspuns

Site creat de