De Vazut

5 tipuri de mobilier pentru amenajarea grădinii tale. Tu pe care îl preferi?

mobilier gradina

Principalul avantaj de a locui la casă sau chiar într-o zonă de blocuri ce permite amenajarea unui spațiu propriu este grădina. Mai ales în ultimul an, grădina a reprezentat un spațiu de evadare.

Dacă te-ai gândit să-ți amenajezi un colțișor al tău, unde să te poți relaxa cu o carte sau la un pahar de vin cu persoanele dragi, cu siguranță ai nevoie măcar de câteva piese de mobilier de grădină. 

Ce stil de mobilier de grădină să alegi

În primul rând, scopul unui mobilier de grădină este să-ți asigure un oarecare confort, sau să aibă o funcționalitate ridicată și să fie rezistent, mai ales că va fi expus direct factorilor de mediu. Apoi, acesta trebuie să-ți ofere satisfacție din punct de vedere estetic și să se integreze în decorul general. Din fericire, te poți orienta pentru un mobilier nou de terasă pe Hornbach.ro, care să corespundă nevoilor tale. 

Ce tipuri de mobilier preferi?

  • Din metal

Mobilierul din metal este printre cele mai rezistente și, tratat corespunzător, are un grad mare la uzură. 

Cele mai populare sunt cele din aluminiu și din oțel. Cel confecționat din aluminiu are avantajul de a rezista în condiții de umiditate, în special în lunile ploioase, deci nu trebuie să ai un loc special de depozitare pentru aceste situații.

Pe de altă parte, mobilierul de oțel este mai rezistent la impact și poate susține o greutate mai mare

  • Din lemn sau lemn artificial

Mobilierul confecționat din lemn are un aspect vizual plăcut și este ușor de integrat. 

Pentru un stil mai extravagant, poți opta pentru mobilierul confecționat din lemn exotic, precum acacia sau eucalipt.

Spre deosebire de metal, lemnul absoarbe apa și se poate degrada mai ușor. De aceea, acest tip de mobilier necesită atât o îngrijire specială, cât și o metodă de a-l proteja în perioadele ploioase sau iarna. 

Lemnul artificial este un material special, ce se aseamănă cu lemnul, însă are un aspect mai robust și o rezistență mai mare. Astfel, acesta îmbină aspectul plăcut cu funcționalitatea, fiind ușor de întreținut și curățat. 

  • Din plastic

Mobilierul din plastic este cel mai simplu și printre cele mai ieftine ca preț, ideal chiar și pentru porțiuni mici de grădină. Totodată, acest material este destul de rezistent și durabil în timp.

Poate că pare un material fără personalitate, însă pe piață se găsesc o sumedenie de modele în diverse forme și culori, sau în combinații cu alte materiale

  • Din răchită sau ratan sintetic

Ratanul și răchita sunt adesea în topul preferințelor atunci când vine vorba de alegerea mobilierului pentru grădină, oferind și un aer de vacanță. 

Materialul este destul de rezistent la factorii de mediu, însă odată cu timpul își schimbă aspectul. 

  • Din material textil sau piele

Aceste materiale sunt printre cele mai pretențioase și nu se recomandă lăsarea lor în aer liber. În cazul unei ploi, dar și când Soarele este foarte puternic și materialele sunt expuse, este indicat să le adăpostești.

Oferă grădinii un aer distins și elegant și sunt perfecte pentru terasele acoperite sau pentru foișoare. 

Așadar, indiferent că îți place să urmezi o serie strictă de reguli pentru o amenajare cât mai complexă, ori vrei doar un mobilier minimalist, poți crea un spațiu primitor și care să te inspire din doar câteva piese simple. Totodată, mobilierul de grădină poate fi ales în funcție de stilul cu care rezonezi cel mai bine. 

sursa foto: Shutterstock.comLasă un răspuns

Site creat de