Social & Cultura

5 trucuri pe care să le aplici pentru o amenajare rapidă şi uşoară

5 trucuri pe care să le aplici pentru o amenajare rapidă şi uşoară

Amenajările interioare și exterioare sunt menite să înfrumusețeze și să aducă și o schimbare caselor noastre, însă de multe ori aceste etape pot părea dificile și greu de realizat. Adevărul e că lucrările în construcții necesită multă implicare, însă cu câteva trucuri speciale acestea pot deveni cu adevărat ușor de făcut. Așadar, dacă ai în plan o amenajare a casei, iată ce ar trebui să știi. 

  1. Folosește materiale calitative, cu aplicativitate generală

Lucrările de construcții te pot determina adesea să te pierzi printre denumiri și caracteristici tehnice, făcându-ți alegerea cu adevărat mai grea. Din acest motiv specialiștii ne recomandă să utilizăm materialele care pot deservi mai multor scopuri, în sensul că ele pot fi folosite nu doar pentru a realiza un anumit element. Plăcile de OSB, spre exemplu, pot fi incluse atât pentru realizarea elementelor de pardoseală, însă ele pot fi folosite la fel de bine și pentru realizarea structurii acoperiș.

Blocurile de BCA pot deservi zidirii pereților exteriori, de rezistență, dar și pentru compartimentări interioare. De asemenea, până și cărămida poate fi folosită pentru construire, dar și pentru amenajări interioare, sau pentru diferite elemente de decor cum ar fi șemineele sau grătarele de exterior. 

  1. Programează din timp lucrările

Alocă fiecărei etape de amenajare un timp realist, astfel încât să te poți încadra în termenul stabilit. O dată organizate lucrările pe timpul de lucru, îți vei da seama care dintre acestea pot fi intercalate, pentru a obține mai mult timp și care dintre lucrări vor avea nevoie de timpi proprii de uscare.

În acest fel vei economisi nu doar timpul, ci vei și ușura volumul de muncă și intervențiile echipelor de muncitori, deoarece acestea vor ști exact când trebuie să intervină, unde și mai ales care este timpul maxim în care trebuie să finalizeze lucrarea. 

  1. Folosește materiale de construcții cu caracteristici speciale

În lucrările de construcții sau de amenajări interioare nu prea ai cum să jonglezi cu timpul. Poți însă să apelezi la câteva artificii care să te ajute să câștigi timp, iar secretul stă în materialele cu caracteristici îmbunătățite. Ele pot fi mai scumpe decât materialele tradiționale însă investiția cu siguranță merită dacă vrei să realizezi o lucrare de amenajare rapidă și ușoară. 

Materialele acestea sunt aditivate, adică au în compoziție anumite produse care sporesc caracteristicile uzuale. Un timp mai rapid de uscare sau de întărire, o aplicare mai facilă sau chiar un timp mai îndelungat de aplicare, acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile pe care le poți găsi la aceste produse. 

  1. Verifică fiecare etapă de lucru

Acest lucru este foarte important la nivel de amenajări, deoarece chiar și cea mai mică imperfecțiune poate fi vizibilă. Pentru a realiza lucrările în timp util, rapid și eficient, este nevoie să acorzi atenție detaliilor de execuție. Dacă ai observat o problemă, este indicat să o remediezi și nu să încerci să o acoperi. 

Beneficiarii apreciază din ce în ce mai mult lucrurile finisate elegant, cu bun gust și atenție, în detrimentul meșterilor care susțin ideea de ”merge și așa”.

  1. Lucrează cu personal calificat 

Personalul este important atât pe șantier, în cazul lucrărilor de construcție, cât și la nivel de amenajare. Echipa de muncitori completează de fapt calitatea lucrărilor, deoarece dacă aceștia știu exact cum să lucreze eficient și dacă sunt familiarizați cu tehnicile sau echipamentele inovative atunci lucrarea va fi realizată rapid și eficient, dar mai ales, foarte corect.

amenajare rapida
Photo by Charles Deluvio on Unsplash

Dincolo de aceste trucuri cunoscute sau nu, este important să acorzi atenție calității lucrărilor. Verifică integritatea și rezultatul final pentru că acesta este de fapt scopul care pe care îl ai atunci când contractezi o lucrare de amenajare.

Photo by Bianca Sbircea-Constantin on Unsplash

Photo by Charles Deluvio on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de