Social & Cultura

50.000 de dolari de la UNESCO și Japonia către proiectele dezvoltate în domeniul educației pentru dezvoltare durabilă

scoala sat romania

Premiul UNESCO — Japonia privind Educația pentru Dezvoltare Durabilă onorează proiecte remarcabile dezvoltate de persoane, instituții și organizații în domeniul educației pentru dezvoltare durabilă și recunoaște rolul educației în conectarea dimensiunilor sociale, economice, culturale și de mediu ale dezvoltării durabile.

Premiul, care este finanțat de Guvernul Japoniei, se compune din 3 premii anuale de câte 50.000 de dolari fiecare.

Nominalizările trebuie să vizeze un proiect de educație pentru dezvoltare durabilă al candidatului, ce îndeplinește criteriile de selecție. Proiectele vor fi evaluate de un juriu independent alcătuit din 5 experți internaționali, pe baza potențialului lor de transformare, integrare și inovație. În plus, proiectele nominalizate trebuie să fie deja în implementare de cel puțin 2 ani, trebuie să demonstreze impact ridicat, să fie ușor replicabile și scalabile și să contribuie la unul sau mai multe din cele cinci domenii prioritare ale programului de acțiune globală pentru educația pentru dezvoltare durabilă. Cei 3 câștigători vor fi anunțați în septembrie 2016.

Nominalizați pot fi ONG-uri, instituții guvernamentale, entități din mediul privat, instituții mass-media, institute de cercetare, instituții de învățământ, persoane individuale implicate în derularea de proiecte privind educația pentru dezvoltare durabilă.

Informații detaliate despre acest premiu, precum și câștigătorii de anul trecut, pot fi consultate la următoarea adresă: http://en.unesco.org/prize-esd

Invităm ONG-urile, instituțiile guvernamentale, entitățile din mediul privat, instituțiile mass-media, institutele de cercetare, instituțiile de învățământ, persoanele individuale din România care derulează proiecte ce îndeplinesc condițiile de candidatura la aceste premii să trimită în format electronic la adresa unesco@cnr-unesco.ro formularul disponibil pe pagina de internet a Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, www.cnr-unesco.ro, completat în limba engleză. Comisia va selecta maxim 3 proiecte pe care le va propune spre nominalizare la Premiul UNESCO — Japonia privind Educația pentru Dezvoltare Durabilă. Termenul limită de trimitere a formularului completat este 10 aprilie 2016.Lasă un răspuns

Site creat de