Din Oras, Important, Social & Cultura

50.000 de oameni au ieşit în stradă la Cluj! Aproape jumătate de milion de români protestează în toată ţara (FOTO/VIDEO)

protest cluj

 


Protestele faţă de OUG privind codurile penale continuă duminică. 600.000 de oameni au ieşit în strada în întreaga ţară. În Cluj-Napoca, sunt aproximativ 50.000 de oameni în stradă.

Numărul protestărilor din Bucureşti a ajuns la 250.000.

La Timişoara sunt 37.000 de oameni, la Craiova 6.000, la Braşov 9.000, la Sibiu 33.000, la Iaşi 30.000.

Zeci de studenţi din Cluj au sosit în această dimineaţă în Gara de Nord pentru a participa la protestul din Piaţa Victoriei. Aceştia au venit cu trenul pentru a manifesta chiar împotriva guvernului care le-a dat gratuitate pe calea ferată.

Aproape 60 de tineri au călătorit mai bine de zece ore, din Cluj Napoca până în Bucureşti, pentru a participa la protestul din Piaţa Victoriei.

Ordonanţa de urgenţă care a scos în stradă sute de mii de oameni în toată ţara, zile la rând, a fost abrogată, iar ministrul Justiţiei, Florin Iordache, îşi va asuma toate consecinţele.

Priministrul Sorin Grindeanu a spus că Ministerul şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele pentru confuzia creată legat de aplicările OUG. Totodată, acesta a mai spus că doreşte în continuare, să pună în aplicare programul de guvernare:

De asemenea, e important să spunem că toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea OUG nu au fost bine comunicate. Din acest motiv s-a creat multă confuzie, distorsiuni, care nu au legătură cu ce s-a adoptat. De aceea, Ministerul şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele. Închei prin a vă spune că doresc în continuare să pun în practică programul de guvernare, mai avem 12 puncte de adoptat astfel încât ce au votat românii să se regăsească în viaţa lor„.

sursa foto reprezentativa: Lucian Nuta2 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de