Social & Cultura

50 de români au ajuns pe Aeroportul Cluj din Italia prin Germania! Controversă în momentul în care au declarat de unde se întorc (VIDEO)

50 de români au ajuns pe Aeroportul Cluj din Italia prin Germania! Iniţial nu au declarat că vin din Italia

Actualizare 3: 

În urma publicării acestui articol, Sindicatul Europol ne-a transmis un punct de vedere privind situaţia de astăzi din Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca:

Deși de la o zi la alta se emit ordonanțe militare, se impun restricții pentru activitatea cu publicul și se solicită a se evita pe cât se poate aglomerăririle, acest lucru nu se întâmplă și în punctele de trecere a frontierei acolo unde colegii  noștri trăiesc cu frica în fiecare zi că se pot infecta cu COVID-19, atât ei cât și familiile lor, prin prisma activităților pe care aceștia le desfășoară.

Dacă zilele trecute prezentam situația dezastruoasă de pe fluxul de intrare în țară de la Aeroportul ”Henri Coandă”, ei bine, de data aceasta, colegii din cadrul Aeroportului ”Avram Iancu” din  Cluj au fost nevoiți să-și desfășoare activitatea într-o sală nu mai mare de 20 m, împreună cu pasagerii veniți zona roșie, din Italia, care urmau să intre în carantină.

Pe cursa Memmingen-Cluj din direcția Germania, au sosit în România nu mai puțin de 72 de cetățeni români care au declarat că vin din Italia, au completat chestionarele și au așteptat mai bine de 3 ore ca Direcția de Sănătate Publică să efectueze formalitățile de carantinare a acestora. În tot acest timp, pasagerii au fost ținuți  într-o sală de doar 20 m lungime, în același loc cu polițiștii de frontieră care executau controlul de frontieră și supravegheau.

Înțelegem că Direcția de Sănătate Publică e depășită din punct de vedere funcțional, însă cu asemenea măsuri, riscăm ca polițiștii de frontieră să se infecteze chiar în timpul serviciului cu virusul COVID-19 și să să ajungem din urmă Italia la numărul de persoane infectate. Mai mult de atât, prefectul județului Cluj, afirmă în mod eronat că pasagerii sosiți, nu ar fi declarat că vin din Italia, fapt contrazis de colegii noștri.

Dacă în perioada imediat următoare, nu se vor lua măsuri ferme ca în punctele de trecerea frontierei situația românilor sosiți să fie gestionată cu promptitudine și eficiență, nu ne rămâne decât să așteptăm să ne vină rândul. Coronavirus nu iartă pe niciunul.

Viitorul ne aparține!”, a transmis echipa Sindicatului Europol.

Actualizare 2: Se pare că persoanele din Italia şi-au cumpărat bilete de autobuz spre Germania, au tranzitat Austria, iar din Memmingen au luat avion spre Cluj-Napoca. „Totul este legal. Te lasă pentru că te întorci în ţara ta”, ne-a declarat o pasageră a zborului respectiv.

Actualizare: În scurt timp vom publica un comunicat de presă din partea Sindicatului Europol. Poliţiştii de frontieră ne-au declarat că persoanele venite din Germania au transmis de la bun început că vin de fapt din Italia. Avionul a aterizat la ora 15 la Cluj-Napoca, iar de atunci oamenii au fost duşi, pe rând, în centrele de carantină. Totul, însă s-ar fi petrecut pe durata mai multor ore, fapt care i-a nemulţumit pe cei veniţi din străinătate.


Ştirea iniţială:

50 de români au ajuns cu un zbor din Memmingen, Germania, în această după-masă pe aeroportul din Cluj-Napoca.

La aterizare, aceştia nu au menţionat însă că vin de fapt din Italia.

Poliţiştii de frontieră le-au atras atenţia cu privire la declarația pe propria răspundere și sancțiunile aferente.

Ulterior, aceştia le-au declarat autorităţilor că vin din Italia, prin Germania.

Astfel, toţi cei 50 vor fi puşi în carantină.

O să îi preia imediat cu microbuze și îi duce la carantină. Problema era că sunt aproximativ 50 de oameni care trebuie carantinati. Teoretic vin din zona galbenă (Germania), însă ei provin din Italia (zona roşie).

Au menționat ca vin din Italia după ce poliția de frontieră le-a atras atenția foarte serios cu privire la declarația pe propria răspundere și sancțiunile aferente. Altfel există riscul să spună altceva.„, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean, pentru cluju.ro.

Imagini video preluate de pe realitateadecluj.net.1 Comment

Lasă un răspuns

Site creat de