Uncategorized

500 de copii din satele clujene au primit cadouri de Crăciun de la fundaţia World Vision România

Esti om bun fii si tu Mos Craciun 1 e1450717174818

Donatorii campaniei „Eşti om bun, fii şi tu Moş Crăciun” derulată de fundaţia World Vision România au adus bucuria sărbătorilor de Crăciun unui număr de peste 7.000 de copii din mediul rural. Cu ajutorul lor, Moş Crăciun a ajuns şi în acest an la copiii din judeţele Ialomiţa, Cluj, Vâlcea, Vaslui, Iaşi şi Dolj.

În cadrul campaniei „Eşti om bun, fii și tu Moş Crăciun” au fost oferite cadouri în valoare de aproximativ 40.000 de euro, din care aproximativ 10.000 provin din fondurile alocate de World Vision Internaţional. Printre companiile şi donatorii din cadrul acestei campanii se numără: Rompetrol, Stadio, Dr. Reddys, Telekom, Centrul DaVinci, Emerson, Steelcase, ISDC, Freshbyte, msg systems România, UMT CG Software, Evalueserve, Cummins Generator Technologies România, Asociaţia Hinsehen & Helfen din Germania etc.

Campania derulată în perioada sărbătorilor de iarnă se află la cea de-a 25-a ediţie şi în fiecare an am reuşit aducem măcar puţin din spiritul Crăciunului unui număr din ce în ce mai mare de copii din mediul rural, ce trăiesc în pragul sărăciei. Cele mai frumoase amintiri din copilărie sunt legate de sărbătorile de iarnă iar noi facem tot posibilul ca și acești copii să aibă parte de ele”, a declarat Daniela Buzducea, director naţional World Vision România.

Peste 500 copii din 22 de sate situate în judeţul Cluj au primit cadouri de Crăciun. Angajaţii a 13 companii le-au îndeplinit copiilor din mediul rural dorinţele aşternute pe hârtie şi trimise către Moş Crăciun. De asemenea, au fost donate în jur de 50 de sobe în casele din regiunile friguroase şi au fost investiţii direcţionate în proiecte educaţionale.

În judeţul Vâlcea au fost oferite 255 de cadouri – din care 100 de cadouri în cadrul campaniei „Fii alături de Moş Nicolae” copiilor din 4 comunităţi şi 55 de cadouri pentru copiii din maternitatea Vâlcea.

Alte peste 660 de cadouri în valoare medie de 50 de lei ajung în aceste zile în casele copiilor ce provin din familii cu posibilităţi financiare limitate din judeţul Ialomiţa.

La Iaşi, 667 de copii din comunele partenere World Vision România în programul „Un viitor mai bun pentru copiii noştri!”- Osesti, Pungeşti, Rebricea, Negreşti, Vultureşti – celebrează Naşterea Domnului prin concerte de colinde, serbări cu daruri de la Moş Crăciun, programe artistice pregătite pentru părinţi, ateliere de creaţie pentru confecţionarea podoabelor şi a decorațiunilor pentru brad, desene, picturi, felicitări şi ornamente realizate de copii, programe artistice care prezintă datini şi obiceiuri.

În Dolj, 4.950 de copii din cele 13 comunităţi partenere World Vision România în judeţul Dolj au primit dulciuri din partea fundaţiei, iar prin mobilizarea partenerilor 418 copii de grădiniţă şi din clasele primare au primit cadouri constând în jucării, dulciuri, rechizite și articole de îmbrăcăminte.

***

Despre World Vision România

World Vision România este o fundație creştină care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Asociația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 25 de ani de prezenţă în România, fundaţia a ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în 400 de comunităţi din 8 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Proiectele sale se concentrează pe transformarea comunităţilor şi a membrilor acestora, pentru a realiza o viaţa implinită pentru fiecare copil.Lasă un răspuns

Site creat de