Din Oras

500 de garaje din zona Calea Floreşti vor fi demolate în perioada următoare

garaje cluj napoca

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că va desființa garajele din Cluj-Napoca, după modelul desființării acestora în cartierul Gheorgheni.

In locul garajelor, municipalitatea va amenaja parcări.

Primarul a mentionat in cadrul unei emisiuni de la un post de radio local, că din punct de vedere legal, procedura este mai complicată și că au fost procese cu proprietarii garajelor de pe bulevardul Nicolae Titulescu din Gheorgheni, dar că toate procesele au fost câștigate și că oamenii implicați au la dispozitie timpul necesar pentru a acționa.

Nu ne putem permite să facem totul repede, pentru că suntem pasibili de răspundere legală și trebuie făcute în primul rând cu informarea în prealabil, au minim 90 de zile pentru desființarea voluntar a garajelor, după care se emite decizia de desființare. Nu intervenim imediat, lăsăm ca după aceea oamenii să mai aibă timp să și-l ridice de bună voie, dacă nu noi intervenim. Toate aceste lucruri necesită timp, dar nu le putem face decât în această manieră”, a precizat Boc.

Următoarea zonă vizată este cartierul Mănăștur, unde sunt prezente doar pe Calea Florești și în zonele adiacente circa 500 astfel de garaje.

Reamintim faptul că în cartierul Gheorgheni, Primăria Cluj-Napoca a desființat sute de garaje pe Bulevardul Nicolae Titulescu. În locul lor au fost amenajate peste 600 de locuri de parcare.

Proiect: linie de autobuz directă din Floreşti până în centrul Clujului

foto: arhivaLasă un răspuns

Site creat de