Uncategorized

500 de persoane au participat la evenimentul "Cum să călătorim fără bani" de la FSEGA Cluj

"Cum să călătorim fără bani"

Amfiteatrul AULA din cadrul FSEGA a devenit neîncăpător pentru întâlnirea „Cum să călătorim fără bani” la care a vorbit Bogdan Budai. Tânărul din Hunedoara a vizitat 14 ţări din Europa, în doar 3 ani, cu un buget limitat (500 de euro). Acesta a muncit pentru cazare şi masă, iar ca să ajungă dintr-un loc în altul, a făcut autostopul.

Bogdan a reuşit ca după vizita în cele 14 ţări să se întoarcă acasă şi cu bani. Acesta a găsit diferite site-uri prin intermediul cărora a descoperit modalităţi prin care să „plătească serviciu contra serviciu” pentru hrană şi cazare. Despre toate aceste lucruri a vorbit pe larg în cadrul întâlnirii de ieri de la Cluj-Napoca.

Proiectul World Wide Hitchhiker l-am văzut ca pe un fel de facultate a vieţii unde eu mi-am ales materiile şi modul de a le învăţa” le-a transmis celor aproximativ 500 de persoane prezente la FSEGA.

Călătorul le-a oferit sfaturi participanţilor şi le-a recomandat site-urile de care acesta s-a folosit de-a lungul celor trei ani în care a văzut numeroase ţări de pe bătrânul continent:

Locuri și sfaturi pentru autostop:
hitchwiki.org/maps

Pentru cazare și găzduire:
http://www.couchsurfing.org/home.html
https://www.trustroots.org/
http://bewelcome.org

Voluntariat la schimb pentru cazare și masă:
http://www.helpx.net/
http://www.workaway.info/
http://wwoof.net
http://grassrootsvolunteering.org/
http://www.findacrew.net/ (on boats and ships)
http://www.cruisersforum.com/forums/f30/
http://www.anyworkanywhere.com/
http://www.volunteersbase.com/
http://www.pickingjobs.com/
http://www.hosteltraveljobs.com/
http://www.staydu.com/

House sitting (a avea grijă de o casă în lipsa proprietarilor)
http://www.trustedhousesitters.com/

12767389_1074665945924360_958498964_nVă mulțumesc frumos, tuturor, pentru participarea la eveniment! Vă spun încă o dată cât de surprins și flatat am fost de numărul ATÂT de mare de participați!

De asemenea le mulțumesc încă o dată celor de la ProAlpin pentru că m-au ajutat să-mi continui drumul oferindu-mi un rucsac foarte încăpător și util! M-am bucurat foarte mult să văd atât de multă lume interesată!

Alte metode despre care nu am apucat să vorbesc:
http://iamaileen.com/free-accommodation-cheap-travel/” a transmis Bogdan Budai.

Acum, Bogdan şi-a propus să îi înveţe pe oameni cum să călătorească alternativ, astfel încât să cheltuiască cât mai puţini bani. Din acest motiv, tânărul va organiza întâlniri „Cum să călătorim fără bani” şi în alte oraşe din ţară.


Evenimentul „Cum să călătorim fără bani” de la Cluj-Napoca a fost organizat de Denis Crăsnean, iar partenerii au fost Organizaţia Studenţilor Economişti (OSE) şi Captain Bean.Lasă un răspuns

Site creat de