Social & Cultura

6 avantaje de a purta haine din in

6 avantaje de a purta haine din in

A existat o perioadă în istorie când îmbrăcămintea de lux din in era disponibilă doar pentru cremele societății: preoți, cavaleri, monarhi … Nu toată lumea a avut șansa să poarte in.

Cu toate acestea, în secolul al XVI-lea, cultivarea plantelor de in s-a răspândit, iar țesătura de in a fost introdusă din ce în ce mai multor oameni, ducând în cele din urmă la ceea ce avem astăzi: o mare varietate de articole de in de înaltă calitate, de la lenjerii de pat la prosoape pentru baie, bucătărie, și fețe de masă din in și, fără îndoială, îmbrăcăminte de in.

Aceasta din urmă este lăudată în special. Oamenii cărora le place să poarte haine din in spun adesea că nu-și pot imagina să poarte orice alt material, mai ales într-o vară fierbinte și umedă.

Dar este totul adevărat? Ce are inul față de alte materiale care îl fac atât de căutat?

Din experiența noastră, există cel puțin X avantaje ale purtării de îmbrăcăminte din in care îl fac unic și greu de înlocuit.

Durabil

Inul este cunoscut drept cea mai puternică fibră naturală din lume și este mult mai durabil decât bumbacul. Rezistența fibrei contribuie direct la rezistența țesăturii din care este confecționată îmbrăcămintea. Astfel, îmbrăcămintea din in este foarte rezistentă.

Un tricou bun din bumbac vă poate rezista câteva sezoane, dar o rochie din in sau un top va merge mult mai departe. Hainele din in nu își vor pierde forma după spălare, ci vor deveni mai moi și mai plăcute pielii în timp.

Nu putem să presupunem că țesătura de in este indestructibilă, dar sigur că este rezistentă. Dacă sunt îngrijite corespunzător, este posibil ca hainele dvs. din in să nu se dezintegreze pentru generațiile următoare. Acesta este probabil unul dintre cele mai bune beneficii ale purtării inului.

Ușor de îngrijit

Mai sus am menționat că îngrijirea adecvată este importantă pentru îmbrăcămintea de in. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că necesită un tratament foarte special.

Țesătura de in poate fi spălată la mașină – tot ce trebuie să aveți în vedere este să folosiți apă rece și să nu folosiți înălbitor sau detergenți cu albitori optici, deoarece aceștia tind să slăbească fibra. Puteți să vă uscați rufele de in sau să le atârnați pentru a se usca în mod natural.

Un alt lucru bun al hainelor din in este că nu trebuie călcate pentru a arăta bine. Inul de înaltă calitate este încrețită și aceste cute fac parte din frumusețea sa – acea eleganță fără efort care se obține cu îmbrăcămintea din in se aplică rar pentru orice alt material. Bumbacul sau mătasea încrețită vor arăta dezordonate, în timp ce țesătura de in va străluci în toată splendoarea sa.

Hipoalergenic

Mulți oameni suferă de alergii și diverse afecțiuni ale pielii și probabil că au observat că anumite tipuri de țesături vă agită adesea simptomele. Acest lucru se datorează faptului că multe țesături permit acumularea umezelii, care este apoi ecosistemul perfect pentru reproducerea bacteriilor și microbilor. Cu țesătura de in, nu este cazul.

Inul este foarte respirabile, permite aerului să se deplaseze liber și astfel eliberează umezeala foarte repede. Asta nu înseamnă că este antialergic – nu vă va elimina cu totul alergiile, dar hainele și cearșafurile de in sunt cu siguranță o alegere sigură pentru oricine se confruntă cu un anumit tip de disconfort – cum ar fi transpirațiile nocturne.

Potrivit pentru fiecare sezon

OK, știm ce părere aveți – cum vă poate păstra aceeași țesătură atât rece, cât și cald? Ei bine, acesta este doar unul dintre beneficiile magice ale purtării inului.

Este evident că îmbrăcămintea de in este perfectă pentru vară: este ușoară, respirabilă, absorbantă de umezeală. Dar oamenii aleg să poarte haine din in și în primăvară, toamnă și chiar iarnă.

Inul, din care este confecționată țesătura, este de fapt folosit pentru fabricarea produselor de izolare a locuințelor. Motivele din spatele acesteia sunt aceleași ca și în cazul îmbrăcămintei: inul este izolator natural și este capabil să elibereze excesul de umiditate.

Deci, în timp ce bumbacul sau lâna ar putea să vă facă să vă simțiți mai cald la început, vă va face și să transpirați. Hainele din in vor păstra căldura din corpul dvs. și vor elibera excesul, făcându-vă să vă simțiți mai confortabil.

Versatil

Indiferent dacă vă îmbrăcați pentru un eveniment formal, un mediu corporativ sau doriți un aspect mai casual, discret, țesătura de in are o capacitate înnăscută de a complimenta fiecare ocazie.

De la tricouri de damă  la cămăși pentru bărbați, hainele moderne din in sunt disponibile într-o varietate de croieli interesante și pot fi îmbrăcate cu multe accesorii – pălării de paie, espadrile, genți de pânză în vara fierbinte și umedă, pulovere tricotate din lână și jachete din piele în lunile mai reci.

Modă sustenabilă

Îmbrăcămintea ecologică, provenită din punct de vedere etic și confecționată devine din ce în ce mai populară acum și sperăm că va continua și în viitor. Îmbrăcămintea din in se încadrează în mod inerent în această categorie, deoarece cultivarea plantelor de in este cu mult mai sustenabilă decât cea a bumbacului.

Plantele de in sunt foarte rezistente, pot crește în soluri sărace și necesită foarte puțină apă. Mai mult, fiecare parte a plantelor de in este apoi utilizată la fabricarea tuturor tipurilor de produse, de la îmbrăcăminte de in până la lacuri.

Țesătura de in este, de asemenea, reciclabilă și biodegradabilă, ceea ce înseamnă că nu veți adăuga la grămezile în creștere de deșeuri textile din întreaga lume.Lasă un răspuns

Site creat de