IT, Important

6 exemple de accesorii pentru telefoane, la prețuri accesibile

6 exemple de accesorii pentru telefoane

Orice utilizator de telefon mobil știe că acesta parcă nu este complet fără o serie de accesorii cu funcții variate. Astfel, pe lângă piața de telefoane s-a dezvoltat în paralel și o piață a accesoriilor, iar oferta devine din ce în ce mai variată de la o zi la alta.

Astăzi îți prezentăm cele mai utile produse din această gamă, pe care le poți procura la prețuri decente din orice magazin de profil, fizic sau online.

Husa de protecție

Când îți cumperi un telefon vrei să-i menții aspectul de nou cât mai mult timp și totodată să-i asiguri o durată de viață îndelungată. Nu ți-ar plăcea să îți cumperi ultimul model de Samsung Galaxy, iar după o săptămână să te trezești cu telefonul zgâriat după ce l-ai scăpat din greșeală pe jos. Ai fi scutit de o astfel de surpriză neplăcută dacă ai folosi o husă de protecție pentru Samsung Galaxy S20, iar exemplul este valabil pentru orice telefon. Husa este mult mai ieftină decât dispozitivul în sine, dar se dovedește un accesoriu foarte util, pe care ar trebui să îl  cumperi odată cu telefonul.

Folia pentru ecran

Ecranul telefonului are nevoie de protecție în mod deosebit, pentru că orice zgârietură sau substanță vărsată pe suprafața sa poate face dispozitivul inutilizabil. O soluție în acest sens este folia de protecție, care se aplică pe ecranul telefonului cu o substanță adezivă, cele mai eficiente fiind foliile din sticlă securizată.

Dincolo de rolul de protecție a ecranului împotriva șocurilor, zgârieturilor și petelor, un astfel de accesoriu protejează și utilizatorul, atenuând efectul de strălucire al display-ului, ce poate afecta vederea.

Bateria externă

Deși producători își dau toată silința, încă nu au apărut acumulatori pentru telefon pe care să te poți baza mai mult de o zi. E drept că s-au făcute progrese în ceea ce privește performanța acumulatorilor, însă și funcțiile telefoanelor s-au diversificat, consumând tot mai multă energie, așa că durata de viață a bateriei a rămas cam aceeași.

Dacă nu vrei să te lase acumulatorul când ai mai multă nevoie de telefon, cumpără-ți o baterie externă, cu ajutorul căreia poți să-ți încarci telefonul oriunde și oricând, folosindu-te de el în același timp. Bateria externă se încarcă, la rândul ei, la priză, iar cele mai ieftine modele îți asigură 1-2 încărcări complete ale telefonului.

Adaptorul pentru încărcarea în mașină

Telefonul se poate încărca și în mașină, iar modelele mai noi de autovehicule au prize speciale în acest sens. Nu toată lumea are însă mașină de ultimă generație, așa că în cazul celor mai vechi, încărcarea se face cu ajutorul prizei de la bricheta autovehiculului.

Pentru aceasta, este nevoie este nevoie de un adaptor cu unul sau mai multe sloturi USB, la care se conectează cablul de încărcare al telefonului. Acest adaptor se mai numește și încărcător auto și costă, în general, sub 100 de lei, prețul variind în funcție de numărul de sloturi USB.

Selfie stick-ul

Dacă folosești frecvent telefonul pentru a face fotografii, un astfel de accesoriu este indispensabil, pentru că te ajută să obții cadre deosebite, cu o perspectivă mai largă. Dispozitivul este unul telescopic, așa că îl poți lua cu tine oriunde, fiind ușor de transportat în rucsac sau chiar și în buzunar.

Stabilizatorul

Dacă selfie stick-ul este recomandat pentru pasionații de fotografie, stabilizatorul este un accesoriu util celor care folosesc telefonul pentru a filma clipuri sau vloguri. Pe lângă faptul că stabilizează imaginile filmate, acest accesoriu poate realiza panoramări, rotiri și poate inclina telefonul în diferite unghiuri pentru a obține imagini cât mai bune. Toate aceste funcții pot fi controlate cu ajutorul butoanelor amplasate pe mâner.

Acestea sunt cele mai importante accesorii pentru telefon, pe care orice utilizator și le poate procura cu ușurință, fără eforturi financiare deosebite.

Imagine de StockSnap de la PixabayLasă un răspuns

Site creat de