De Vazut

6 idei pentru amenajarea unui loc de joacă acasă

6 idei pentru amenajarea unui loc de joacă acasă

Aproape că nu există copil care să nu își dorească să aibă propriul loc de joacă, dotat cu cele mai colorate și diverse jucării. În primii ani de viață, cei mici își dezvoltă abilitățile și își stimulează creativitatea cu ajutorul jocurilor. Își doresc să exploreze, să cunoască, să interacționeze și să-și consume energia în moduri cât mai distractive. Dacă ești în căutarea unor idei pentru a-i amenaja copilului tău un loc de joacă acasă, îți venim în ajutor. 

Iată câteva sugestii despre cum să amenajezi un loc de joacă acasă, la interior sau în curte: 

Cum amenajezi un loc de joacă în curte 

Copiii au nevoie să-și petreacă timpul jucându-se, iar pentru ei un spațiu care să cuprindă obiecte în care să-și consume energia și să-și dezvolte în același timp abilitățile de mișcare reprezintă cel mai frumos cadou din partea părinților. Dacă locuiți la casă și aveți disponibilă o curte, atunci locul de joacă trebuie să fie în aer liber. 

Primul pas este să măsori suprafața pentru a vedea cât spațiu ai la dispoziție. Apoi, în funcție de preferințele celui mic, îți recomandăm să alegi din gama de diverse jucării pentru exterior de la Educlass.ro

Trambulina 

În funcție de spațiu și de vârsta copilului tău, poți alege o trambulină pliabilă sau una fixă, potrivită pentru el. Acest obiect este menit să încurajeze exercițiile fizice și să-i dezvolte mobilitatea. Dacă o folosești afară, optează pentru una din material impermeabil. 

Leagănul

Leagănul este o jucărie potrivită pentru copii încă din primii ani de viață. În funcție de vârsta celui mic, alege lemnul sau plasticul, leagănul cu suport sau cel care poate fi agățat de copaci, dacă ai așa ceva în curtea ta. 

Toboganul

Distracția cea mai mare pentru un copil este atunci când se dă pe tobogan. Colorate și confecționate din materiale sigure, aceste tipuri de jucării sunt ideale pentru exterior și se pot amplasa în iarbă. 

Căsuța din lemn

În cazul copiilor ceva mai mari, o căsuță din lemn unde să-și depoziteze bicicleta, trotineta, rolele sau alte jucării de dimensiuni mai mari este ideală. De asemenea, își va putea petrece timpul cu prietenii și vor juca împreună în voie diverse jocuri, precum Monopoly sau vor contrui puzzle-uri. 

Coșul de baschet sau poarta de fotbal

În general, la băieți nu pot lipsi din locul de joacă un coș de baschet sau poarta de fotbal. Jocurile cu mingea sunt preferatele lor, așa că, dacă ai un fiu, oferă-i posibilitatea de a-și exersa aruncările sau de a șuta precum un fotbalist. 

Cum amenajezi un loc de joacă la interior

În cazul în care locuiești la bloc și vrei să transformi un spațiu al casei în loc de joacă, începe prin a-l delimita. Poate fi balconul, un hol mai mare sau un dormitor pe care nu-l folosiți în mod curent. Printre jucăriile potrivite, se numără toboganul colorat din plastic, un cort sau o căsuță pentru păpuși în cazul fetițelor. Pentru a-i da un plus de culoare, folosește desene și stickere cu personajele favorite ale copilului tău sau un covor în nuanțe vii. 

Un loc de joacă amenajat acasă va reprezenta un vis împlinit pentru copilul tău. Oferă-i șansa de a-și dezvolta imaginația și cunoștințele cu ajutorul jocurilor. Nu uita să-i transmiți și partea de organizare. Explică-i cum să păstreze obiectele în stare bună, de ce și cum să nu le deterioreze și să facă ordine după fiecare sesiune de distracție. În acest mod, cel mic va crește bucuros și responsabil.

Imagine de Omar Medina de la Pixabay



Site creat de