Social & Cultura

6 lucruri de care ai nevoie pentru întreținerea grădinii

intretinerea gradinii

O grădină bine întreținută te îmbie să petreci timp în aceasta și îți oferă și un aspect estetic deosebit. Pentru că vorbim despre spații exterioare ideile de amenajare sunt distincte, la fel și materialele folosite în acest sens. Află care sunt lucrurile de care ai nevoie pentru întreținerea grădinii și care sunt accesoriile aferente acestora! 

Mașina de tuns iarba

Cu ajutorul mașinii de tuns iarba pot aduce gazonul la același nivel și poți îmbunătăți aspectul acestuia. O mașină de tuns iarba este un dispozitiv esențial pentru întreținerea grădinii, iar aceste produse pot fi de trei tipuri: electrice, manuale și pe benzină. Fiecare dintre aceste tipuri de mașini aduce avantaje și dezavantaje, așadar este important să stabilești înainte de achiziție câteva aspecte importante care țin de utilizare. 

Mașinile de tuns iarba manuale sunt cel mai des folosite, tocmai pentru că oferă confort și fiabilitate. Ele sunt recomandate pentru gazon de dimensiuni mici, fără iarbă înaltă. Acționarea acestor mașini de tuns iarba se face manual, lucru care, uneori, poate fi considerat a fi dezavantajos. Totuși, dacă dimensiunile grădinii sunt mici, poți folosi o mașină de tuns iarba manuală, acest model fiind și ecologic, dar și foarte ușor de întreținut.

Mașinile de tuns iarba electrice pot realiza aceleași tipuri de lucrări însă vor consuma energie electrică pentru funcționare, în vreme ce mașinile de tuns iarba pe benzină vor avea nevoie de combustibil în vederea funcționării. 

Furtun de grădină

Furtunul pentru grădină este esențial pentru a iriga grădina și plantele, așadar va trebui să alegi un furtun care să facă față debitului de apă de care ai nevoie pentru spațiul verde. Unele tipuri de furtun pot fi utilizate și pentru realizat instalațiilor de irigare, în conlucrare cu țevile metalice, acest sistem garantând irigarea individuală, mult mai eficientă a plantelor de tip răsad. Tot ce trebuie să faci este să tragi furtunul cu găurile realizate prin țeava metalică, pe care o vei suda ca un cadru care înconjoară zona cultivată. 

Trimmere pentru grădină

Trimerele sunt dispozitive de tăiere a vegetației, însă sunt oarecum diferite față de mașinile de tuns. Trimmerele îți oferă posibilitatea reglării dispozitivului pentru un plus de confort, astfel ca lucrările de retezare a vegetației să se realizeze eficient. 

Foarfece pentru grădină

Dincolo de instrumentele de tăiere a ierbii vei avea nevoie și de dispozitive care să taie gardul viu, vița de vie sau alte tipuri de arbuști. În acest caz vei avea nevoie de o foarfecă pentru grădină, cu ajutorul căreia să poți tăia cu precizie vegetația sau să poți pregăti altoiurile pentru diferite tipuri de pomi. 

Unelte de amenajare a solului

Grădinile au nevoie de lucrări specifice mai ales în sezonul de primăvară și în cel de toamnă. Lopata și grebla nu ar trebui să îți lipsească deoarece acestea te pot ajuta să realizezi curățarea solului și afânarea acestuia în vederea cultivării. Grebla este unul dintre instrumentele deosebit de utile, deoarece cu aceasta vei putea aduna manual frunzele și alte resturi vegetale, activitate specifică mai ales în timpul toamnei, în vederea pregătirii patului germinativ. 

Accesorii pentru lucrări de grădinărit

Atunci când lucrezi în grădină vei avea nevoie de mănuși și salopetă specială, pentru a putea fi protejat de eventuale mici incidente. Mănușile te protejează de înțepături și tăieturi, așa că alege o pereche de mănuși ranforsate, special create pentru lucrări de grădinărit.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute și utilizate utilaje pentru grădină, dispozitive și accesorii, care te pot ajuta să îți transformi grădina într-un spațiu elegant și confortabil. Alege să îți utilezi atelierul cu scule și dispozitive calitative, care să îți ofere garanția siguranței lucrărilor de grădinărit și a rezultatelor dorite.

Photo by Benjamin Combs on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de