Social & Cultura

6 metode pentru remodelarea sânilor

6 metode pentru remodelarea sânilor

Aspectul sânilor are o importanță deosebită pentru majoritatea femeilor, fiindcă, de multe ori, aceștia le influențează încrederea în sine. Din păcate, nu toate femeile au avut norocul să fie înzestrate cu sâni naturali pe placul lor. Însă, din fericire, există multe metode prin care acest lucru poate fi modificat, în funcție de rezultatul dorit. Astfel, multe femei apelează la intervenții care le ajută să obțină sânii ideali pentru ele. Dacă ești una dintre acestea, trebuie să știi că există mai multe proceduri estetice de remodelare a sânilor, din care poți alege ce este mai potrivit. Dacă îți dorești o modificare la nivelul sânilor, iată ce opțiuni ai: 

  1. Augmentare mamară cu implanturi

Implanturile mamare reprezintă cea mai populară metodă de remodelare a sânilor. Augmentarea mamară cu implanturi este o procedură chirurgicală de mărire a sânilor. Există mai multe tipuri de implanturi:

  • De silicon: sunt umplute cu gel care imită foarte bine țesutul adipos uman și se simt naturale la atingere. În cazul rupturii, trebuie schimbate printr-o nouă intervenție chirurgicală.
  • Saline: sunt umplute cu soluție salină și sunt mai ferme la palpare. În cazul unei rupturi, implantul salin se resoarbe în corp, fiind eliminat natural. 
  • Saline structurate: sunt umplute cu soluție salină, însă interiorul acestora le face să se simtă mai naturale. 

Procedura chirurgicală presupune o incizie în zona areolei mamare, a axilei sau sub sân. Recuperarea este dificilă, având în vedere incizia. După vindecare completă, cicatricile devin slab vizibile. Acestea trebuie schimbate la 10-20 de ani sau după ce se sparg. 

  1. Augmentare mamară cu grăsime proprie

Augmentarea mamară cu grăsime proprie este o procedură mai ușoară decât cea cu implanturi, deoarece nu presupune incizii. Aceasta constă în transferarea grăsimii din altă zonă a corpului. Cu alte cuvinte, medicul va efectua o liposucție, pentru extragerea grăsimii nedorite, cum ar fi cea abdominală, de la nivelul coapselor sau brațelor. Apoi, aceasta va fi injectată în țesutul mamar, pentru a conferi sânilor o formă naturală.  

  1. Lifting mamar

Liftingul mamar este o procedură chirurgicală de ridicare a sânilor. Aceasta se recomandă femeilor care au scăzut foarte mult în greutate și care se confruntă cu problema sânilor lăsați, dar și celor cu sâni mari, dar nu foarte fermi. Liftingul mamar presupune îndepărtarea excesului de piele de la nivelul sânilor, urmată de remodelarea acestora. Rezultatul final va fi unul natural, voluminos și simetric. 

  1. Mamoplastia de reducție

Nu doar femeile cu sânii mici apelează la procedurile de estetică. Și cele cu sânii foarte mari trec, uneori, pe la un chirurg estetician. Pieptul extrem de generos reprezintă o problemă medicală, mai ales prin prisma consecințelor asupra sănătății: dureri de spate, deformări ale coloanei vertebrale etc. Astfel, mamoplastia de reducție vine în ajutor fiindcă reduce sânii la o dimensiune normală, care să nu se asocieze cu riscuri pentru sănătate.

  1. Simetrizare sâni

Sânii naturali nu sunt simetrici, însă adesea asimetria nu este evidentă. Totuși, există cazuri în care sânii sunt vizibili asimetrici, lucru frecvent mai ales după alăptare. Asimetriile sânilor pot consta în:

  • asimetrie de mărime–un sân este mai mare și celălalt, mai mic;
  • asimetrie de poziție–un sân este mai lăsat și celălalt, mai ridicat;
  • asimetrie de formă–sânii au forme diferite;
  • asimetrie combinată–diferențe în ceea ce privește mărimea, forma și poziția;  

Simetrizarea sânilor se efectuează prin mai multe tehnici chirurgicale, cum ar fi repoziționarea areolei mamare. Adesea, aceasta trebuie combinată cu alte proceduri, cum ar fi augmentarea mamară sau liftingul mamar.

  1. Reconstrucția mamară

Reconstrucția mamară se adresează după mastectomie (extirparea sânului), în cazul femeilor care suferă de cancer mamar. Această procedură presupune mai multe tehnici pentru a reconstrui sânul. Medicul poate folosi implanturi, poate grefa țesut prelevat din altă zonă a corpului (spate, abdomen) sau poate deplasa acest țesut în corp, fără a fi nevoie de prelevarea acestuia prin incizie. Țesuturile proprii sunt utilizate pentru a modela un sân nou, precum și un mamelon. 

Ulterior, se apelează la un tatuaj medical pentru a tatua mamelonul nou creat, astfel încât să pară cât mai natural. Tatuajul medical poate fi utilizat chiar dacă mamelonul nu a fost reconstruit–mamelonul va fi tatuat 3D. Există și posibilitatea utilizarii de proteze detașabile, care imită mamelonul dar nu presupun incizii. 

Așadar, există numeroase tipuri de proceduri de remodelare a sânilor, care se adresează mai multor probleme de estetică a acestora. Discută cu un chirurg estetician pentru a stabili care este procedura potrivită pentru tine sau vezi ce presupune mai exact chirurgie estetică sâni la dr. Olimpiu Harceagă

Photo by philippe spitalier on Unsplash



Lasă un răspuns

Site creat de