Social & Cultura

6 motive convingătoare pentru a purta papuci de casă

papuci de casa

Este obișnuit să vă protejați picioarele în timp ce vă aflați în aer liber. Cu toate acestea, purtarea de papuci acasă este, de asemenea, o necesitate pentru a vă proteja de disconfort. Vă ajută să vă protejați de diferiți germeni prezenți pe podea, de accidente și chiar și de răceală. Aceste perechi încălțăminte ușoare și confortabile vă mențin picioarele protejate și curate.

Suntem destul de siguri că nu trebuie să convingem să vă purtați papucii confortabili prin casă. Dar, în cazul în care nu sunteți pe deplin convinși că purtarea încălțămintei de casă este de-a dreptul necesară în lunile de iarnă, iată câteva motive pentru a purta papuci, care să vă facă să vă puneți acele minuni pufoase în picioare.

1. Papucii chiar vă scad riscul de a prinde răceli și gripă

Nu mai este doar ceva ce vă spunea bunica: experții avertizează că picioarele reci pot crește riscul de a răci și de a face gripa. Dr. Ron Eccles, director al Centrului pentru răceală al Universității Cardiff, a studiat problema de mai bine de 25 de ani și explică faptul că, atunci când picioarele se răcesc, schimbă modul în care corpul este capabil să lupte împotriva bolilor.

„Răcirea picioarelor determină restrângerea vaselor de sânge din nas. Este o acțiune reflexă de protecție care încetinește pierderea de căldură din corp, pentru a încerca să vă mențineți cald”, explică el. „Pielea devine albă, interiorul nasului și gâtului devin albe și fluxul de sânge în nas este redus. Celulele albe care luptă împotriva infecțiilor se găsesc în sânge, deci există mai puține celule albe care să lupte împotriva virusului.”

A fi rece, de asemenea, încetinește mișcarea firelor mici de păr din nas care filtrează germenii, ceea ce poate crește și riscul de a dezvolta boli pe vreme rece.

2. Papucii păstrează casa curată

Indiferent de câte produse chimice și produse folosiți pentru a vă șterge podeaua curată și strălucitoare, există o mulțime de murdărie și impurități care pătrund cu pantofii din afară. Nu știți ce ridică pantofii dvs. din toate locurile pe care le vizitați; astfel, nu puteți opri ca germenii să se lipească complet de podea.

Tălpile încălțămintei pe care le purtați afară sunt mai murdare decât scaunul de toaletă. Acestea conțin fecale, vărsături, murdărie și milioane de bacterii care au șanse de 90% să se transfere pe podeaua casei dvs. dacă nu vă îndepărtați pantofii înainte de a păși înăuntru. Pentru a păstra murdăria departe pe podele, asigurați-vă că vă descălcați pantofii înainte de a intra în casă și purtați papuci în interior.

3. Purtarea de papuci vă poate face mai productiv

O pereche bună de papuci vă îmbunătățește sănătatea emoțională și mentală. Mulți oameni nu observă acest lucru, dar acest lucru e la fel de important ca toate celelalte avantaje ale purtării de papuci. A petrece cea mai mare parte a zilei în orele de lucru înseamnă sarcină continuă de muncă, stres și frustrare. Dacă munca dvs. necesită o poziție pe termen lung, asta se adaugă cu siguranță și la oboseală. Aici intervin papucii de casă.

Numeroase studii au arătat că lucrătorii relaxați sunt mai productivi. Și nimic nu este mai relaxant ca a purta o pereche drăguță de papuci calzi și moi. Așadar, încălțați o pereche și începeți să lucrați la lucruri cum ar fi organizarea documentelor dvs. fiscale, actualizarea CV-ului sau lansarea acelui roman pe care v-ați gândit întotdeauna să-l scrieți.

După o zi lungă și agitată, când vă introduceți picioarele în papuci confortabili, acest lucru vă îmbunătățește semnificativ sănătatea mintală, deoarece dopamina se eliberează în cantități mari, asigurându-vă că vă simțiți relaxat. Acest lucru duce în cele din urmă la îmbunătățirea stărilor și a emoțiilor negative.

4. Papucii vă reduc riscul de infecții bacteriene și fungice

Există un motiv pentru care spa-urile de lux împart papuci oaspeților care vizitează piscina, sauna și alte zone publice ale facilității. Papucii acționează ca un agent de protecție confortabil împotriva bolilor transmisibile ale piciorului, cum ar fi infecțiile cu ciuperci de la picioare. Deci, da, nu purtați papuci doar pentru a vă simți răsfățați. Purtați-i pentru a vă menține picioarele sănătoase.

5. Papucii vă prelungesc viața șosetelor

Șosetele se uzează destul de repede dacă le purtați prin casă și, cu excepția cazului în care aveți norocul să le primiți cadou de sărbători, atunci știți cât de scumpe pot fi. Oferiți o pauză buzunarului purtând papuci în loc de șosete când sunteți înăuntru.

6. Papucii pot preveni accidentelele la domiciliu

Podelele din lemn, gresia și linoleumul pot fi alunecoase – mai ales dacă purtați șosete. Majoritatea papucilor au un pic de aderență pe tălpi, ceea ce poate reduce drastic acele călătorii și căderi greoaie care par să se întâmple atunci când vă grăbiți să răspundeți la telefon, la ușă, să ajungeți la baie și la nenumăratele alte lucruri pe care le faceți în jurul casei dvs.Lasă un răspuns

Site creat de