Timp liber

6 motive pentru care merită să citești cărți de dragoste

carti de dragoste

Romanele de dragoste sunt extrem de apreciate în rândul femeilor, cu toate că bărbații le consideră niște escapade fanteziste, fără pic de adevăr, o pierdere de timp, pentru că ilustrează iubiri ideale și conțin scene mult prea romantice.

Femeile cred despre romanele de dragoste că sunt atractive, din punct de vedere al scriiturii, ceea ce le face să piardă ore bune cu o astfel de lectură. Personajele complexe și situațiile în care sunt puse sunt doar două dintre motivele pentru care doamnele și domnișoarele de toate vârstele apreciază acest gen literar.

Iată alte 6 motive pentru care cărțile de dragoste sunt apreciate:

Te ajută să vezi că iubirea nu este precum în filme

Altfel spus, sunt persoane, atât femei, cât și bărbați, care consideră că iubirea trebuie să fie perfectă! În viața reală, dragostea presupune sacrificiu și, deci, trecerea printr-o mulțime de situații, atât bune, cât și mai puțin plăcute. Cărțile de dragoste au puterea de a prezenta faptul că iubirea are suișuri și coborâșuri, care ajută la crearea unei legături mult mai puternice.

Adesea au finaluri fericite

Indiferent de ce se întâmplă pe parcursul romanului, finalul este întotdeauna fericit! Asta te va face să reconsideri propria relație, amintindu-ți faptul că oricât de grele ar fi situațiile prin care trece un cuplu, întotdeauna lucrurile se vor îndrepta.

Descoperi că iubirea este aceeași, indiferent de perioada în care a fost scris romanul

Romanele de dragoste au avantajul de a prezenta tipuri de iubire care depășesc granițele timpului. Altfel spus, poți citi povești de dragoste între regi și regine, dar și între persoane care trăiesc în vremuri actuale.

Afli cum trebuie să fie o relație sănătoasă

De cele mai multe ori, romanele de dragoste prezintă și părțile mai obscure ale relațiilor: toxicitatea. Astfel, multe dintre cititoare au descoperit ce înseamnă relații sănătoase, renunțând la cele abuzive în care erau angrenate.

Romanele de dragoste sunt o formă de escapism cotidian

Seara sau în weekend-uri te poți delecta cu un roman de dragoste pentru a scăpa de stresul de peste zi. În plus, cititul relaxează și te ajută să ai un somn mult mai odihnitor.

Descoperi ce înseamnă romantismul

Spre deosebire de filme, unde bărbații le oferă femeilor buchete impresionante de flori, din romanele de dragoste vei afla că nu este nevoie de flori sau bijuterii scumpe pentru a-i demonstra femeii că o iubești. Ea are nevoie doar de atenția ta și de a fi prezent.

Un roman de dragoste de excepție, apărut la editura Librex este De la fereastra mea, de ARIANA GODOY.

Romanul vorbește despre cum Raquel, îndrăgostită până peste cap de vecinul ei misterios, îl urmărește pentru a încerca să îl cunoască. Astfel, cei doi ajung să se intersecteze în cele mai ciudate situații și locuri, iar Ares descoperă că vecina lui nu este atât de inocentă pe cât pare.

Odată întâlniți, Raquel are singur scop – acela de a-l face pe Ares să se îndrăgostească iremediabil de ea. Astfel, ies la iveală povești de familie cumplite, legate de trădări, dar și situații în care cei doi vor învăța mai multe despre propriile persoane.

Photo by Joel Muniz on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de