Social & Cultura

6 secrete pentru folosirea mașinii de înșurubat cu impact

6 secrete pentru folosirea mașinii de înșurubat cu impact

Mașina de găurit cu impact este esențială în proiecte de construcții, tâmplărie, reparații și multe altele. Datorită capacității sale versatile, poate găuri, înșuruba, deșuruba și dezasambla diverse obiecte și șuruburi.

De la materiale precum lemnul, la metal, mașina de înșurubat cu impact poate fi folosită pentru toate acestea, dar ai nevoie de îndemânare, siguranță și precizie. Iată câteva secrete și informații esențiale despre folosirea mașinii de înșurubat cu impact.

  1. Alege accesoriile potrivite și înțelege regulile de bază

Pentru a folosi corect o mașină de înșurubat cu impact, cunoscută și ca bormașină cu impact, trebuie să cunoști regulile de bază. Acestea se concentrează pe alegerea accesoriilor potrivite, precum biții. Biții se clasifică în funcție de tipul de șurub pentru materialul cu care lucrezi. 

De exemplu, un șurub pentru metal necesită un bit mai dur decât în cazul lemnului. La fel de importante ste să urmezi instrucțiunile oferite de producătorul mașinii în manualul de instrucțiuni, cu privire la tipul de accesorii necesar pentru model.

  1. Fixează materialul cu atenție

Asigură-te că materialul în care urmează să efectuezi o gaură este bine poziționat și fixat. În caz contrar riști ca viteza și momentul de rotație să fie prea puternice și să faci greșeli semnificative.

  1. Setează corect momentul de rotație

Momentul de rotație potrivit determină puterea cu care va fi strâns șurubul și se setează prin intermediul unui buton sau a unei rotițe de pe corpul mașinii de înșurubat cu impact.

Dacă alegi un moment de rotație care suprastrânge sau substrânge șurubul, poți provoca deteriorarea materialului sau efectuarea unei lucrări slabe de înșurubare.

  1. Ține mașina într-o poziție corectă

În timpul lucrării, mașina de găurit cu impact trebuie ținută cu ambele mâini și într-o poziție stabil. Este important să eviți aplicarea forței și să apeși sau să forțezi mașina în timpul utilizării. În caz contrar pot apărea daune atât la obiectul cu care lucrezi, cât și la mașină.

După utilizare se recomandă curățarea atentă și depozitarea mașinii în bune condiții, departe de praf, umezeală sau murdărie.

  1. Evită supraîncălzirea mașinii

O mașină de înșurubat cu impact poate atinge temperaturi mari în timpul utilizării, așa că este recomandat să acorzi atenție acestui aspect. Dacă observi că mașina se supraîncălzește, las-o să se răcească pentru câteva minute bune, înainte de a începe să o folosești din nou. 

Supraîncălzirea poate apărea când folosești mașina de înșurubat cu impact la materiale groase și rezistente sau pe o perioadă de timp mai lungă.

  1. Adaptează felul în care folosești mașina de înșurubat cu impact la materialul folosit

Pe lângă biții și burghiele care trebuie alese în funcție de materialul în care folosești șuruburile, trebuie să ai și o tehnică potrivită pentru acesta. 

De exemplu, în cazul lemnului trebuie să alegi biți cu vârf ascuțit și să folosești o viteză mai mică. În cazul metalului, folosește un bit cu vârf plat și o viteză mai mare. La beton se folosește un vârf special, suficient de rezistent, și o viteză mare de înșurubare. 

Se recomandă și folosirea unui lubrifiant, pentru a evita problemele cauzate de fricțiune asupra mașinii și a accesoriilor.

Folosește mașina de înșurubat cu impact pentru proiectele complexe de care te ocupi sau achiziționează una și fii pregătit pentru toate situațiile care apar în gospodărie.

Photo by Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/photo/a-person-drilling-a-screw-7285924/Lasă un răspuns

Site creat de