Din Oras, Important

7 activități de relaxare în Cluj în luna decembrie

7 activități de relaxare în Cluj în luna decembrie

Luna decembrie este plină de evenimente încă prin prima zi – 1 Decembrie a început cu evenimentele pregătite cu ocazia Zilei Naționale, când în Piața Mihai Viteazul, Piața Avram Iancu și Piața Unirii au avut loc o defilare militară, un regal folcloric, concerte și un spectacol de artificii și drone. După un început atât de promițător, cu siguranță că restul lunii decembrie nu ne va dezamăgi și vor urma și alte activități care să ne facă să simțim magia sărbătorilor.

1.       Târgul de Crăciun

Cea mai mare atracție în preajma sărbătorilor de iarnă este cu siguranță Târgul de Crăciun. Aici vei găsi tot felul de bunătăți, cadouri pentru cei dragi, activități pentru copii, concerte și chiar pe Moșul în persoană!

2.       O vizită la Grădina Botanică

Localizată în zona centrală a orașului Cluj-Napoca, Grădina Botanică a Universității Babeș-Bolyai este ușor accesibilă și are numeroase puncte de atracție: Grădina Japoneză, Grădina Romană, Turnul de Apă, numeroase statui și Muzeul Botanic. Deși este o instituție academică, Grădina Botanică este totodată o sursă de inspirație pentru iubitorii de plante și un loc perfect pentru o plimbare plăcută, chiar și în timpul iernii.

3.       Iulius Mall și Iulius Park

Preferi peisajele urbane îngrijite la perfecțiune? Parcurile create în apropierea mall-urilor Iulius încântă mereu prin aspectul deosebit și atmosfera intimă. Un astfel de loc curat și liniștit este alegerea potrivită după o sesiune de shopping obositoare sau după o masă delicioasă la unul din restaurantele din apropiere.

4.       Un meci la Cluj Arena

Majoritatea celor care au vizitat acest obiectiv au spus că este excelent sau foarte bun. Cluj Arena este unul dintre cele mai moderne stadioane din țară și poate fi vizitat și în scop turistic în fiecare zi a săptămânii (cu programare în prealabil și pentru grupuri mai mari de 10 persoane dacă alegi să vii în weekend). O vizită la acest complex sportiv de top te poate inspira să joci la pariuri fotbal, și, cine știe, poate chiar să câștigi!

5.       O plimbare pe Dealul Cetățuii

Cele mai bune lucruri în viață sunt gratis; tot astfel te poți bucura de o panoramă deosebită a orașului Cluj, cu condiția să faci puțin efort fizic și să urci până în vârf. Pe lângă panoramă, la finalul destinației te va mai aștepta o recompensă – camionete cu mâncare și băuturi răcoritoare, numai bune pe orice vreme și în orice anotimp!

6.       O plimbare în Parcul Central Simion Bărnuțiu

Acest parc de o frumusețe rară oferă tot ce ai putea aștepta de la o plimbare relaxantă: bărci, restaurante, locuri de joacă pentru copii, mașinuțe de închiriat, street food și dulciuri. Peisajele frumoase te vor inspira să faci o mulțime de poze demne de a fi postate pe Instagram.

7.       O piesă la Teatrul Național Lucian Blaga

Teatrul este impresionant, chiar dacă are nevoie de lucrări de renovare. Spectacolele organizate acolo sunt dintre cele mai variate și pe gustul tuturor, iar acustica sălilor este unanim apreciată.

Tu în ce mod preferi să te relaxezi în Cluj în preajma sărbătorilor?Lasă un răspuns

Site creat de