Sport

7 aparate esențiale dacă vrei să-ți creezi o sală de sport acasă

7 aparate esențiale dacă vrei să-ți creezi o sală de sport acasă

Organizarea unei săli de sport acasă este o idee grozavă dacă îți place să fii în formă, dar să nu pierzi timpul pe drum spre și dinspre un asfel de spațiu din oraș. În funcție de preferințele personale, în special dacă practici un anumit sport, poți opta pentru echipamente adecvate. Pe de altă parte, pentru o sală destinată unei condiții fizice optime, fără dorința de performanță, există câteva echipamente pe care ți le recomandăm în continuare. Cu ajutorul lor, vei putea să te antrenezi astfel încât să îți întărești mușchii și să pierzi grăsimea în exces. 

De la covorașul de yoga până la banda de alergat de ultimă generație, ai la dispoziție toate variantele necesare pentru a te menține în formă fără să părăsești confortul casei tale. 

  1. Aparat de vâslit

Fiind similar cu un antrenament cardio la bandă sau pe bicicletă, aparatul de vâslit ajută și la creșterea masei musculare în mod uniform, în tot corpul. Poți găsi aici aparate de vâslit realizate din materiale solide și cu design atractiv care oferă un confort suplimentar în timpul exercițiilor. Alege un model cu scaune căptușite, cu pedale reglabile și mânere antialunecare astfel încât să te bucuri la maxim în timpul sesiunii de cardio pe care o vei face. 

  1. Bandă de alergat

Un alt echipament pentru exerciții cardio, banda de alergat este compactă și rezistentă. Alege un model pliabil, cu un preț accesibil, dar care să ofere funcționalități performante. Printre acestea se numără funcția cardio, de monitorizare a ritmului cardiac, a vitezei, a tipului și caloriilor consumate. De asemenea, poți opta pentru un model care include banda de alergare, stepper și înclinare pe mai multe nivele. 

  1. Covoraș yoga

Fiind mai mult un accesoriu decât un echipament, covorașul pentru exerciții este de neînlocuit atunci când vine vorba despre o încălzire optimă a mușchilor și articulațiilor. De asemenea, exerciții precum abdomenele sau flotările sunt mai ușor de realizat cu ajutorul acestui covoraș moale, dar ferm, care oferă protecție genunchilor, coatelor și chiar coloanei vertebrale. 

  1. Greutăți

Un set de greutăți oferă posibilitatea unei game de exerciții dintre cele mai diverse. De la exercițiile pentru forță la cele de rezistență, poți opta pentru seturi adecvate nivelului tău. 

  1. Bicicletă staționară

Acest echipament este destinat exercițiilor cardio, având marele avantaj că oferă posibilitatea parcurgerii a zeci de kilometri fără a ieși din casă. Bicicleta staționară este potrivită în special pentru partea inferioară a corpului, iar modelele de ultimă generație pot fi conectate prin bluetooth cu aplicațiile instalate în telefonul tău. Vei putea să intri în contact cu alți pasionați de ciclism sau cu antrenori care oferă ședințe online. De asemenea, vei putea să monitorizezi diferite funcții ale organismului, cum ar fi ritmul cardiac, tensiunea sau respirația. 

  1. Minge fitness

Acest echipament pentru gimnastică este ideal pentru exerciții de pilates, yoga sau stretching. De asemenea, vei putea să îți lucrezi abdomenul într-un mod confortabil și care nu îți provoacă prea mult coloana vertebrală. Poți găsi pe YouTube nenumărate clipuri gratuite cu antrenamente eficiente pentru tot corpul, antrenamente care se bazează doar pe această minge de fitness.

  1. Stepper

Fiind un aparat mic și comod, stepperul este ideal atunci când spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este foarte generos. Cu ajutorul acestui echipament, vei putea să faci exerciții cardio care te vor ajuta să te menții la greutatea dorită. De asemenea, stepperul ajută la întărirea mușchilor fesieri și a celor de la picioare, într-un mod similar cu bicicleta statică. Poți găsi steppere de calitate, care dispun de afișaj LCD pentru o monitorizare continuă a antrenamentului și a progreselor pe care le faci, la prețuri atractive.

Ține cont de recomandările din acest articol, iar „sala ta de sport“ de acasă îți va oferi toate condițiile necesare pentru exercițiile fizice. Site creat de