De Vazut

7 surse alimentare de energie pentru organism

7 surse alimentare de energie pentru organism

Lipsa de energie este responsabilă pentru incapacitatea noastră de a ne duce la bun sfârșit anumite activități sau chiar de a începe unele noi. Indiferent de motivul pentru care simțim această lipsă de energie, avem capacitatea și resursele necesare pentru a scăpa de ea. Chiar dacă în mod normal consumul de alimente oferă energie pentru întreaga zi, există o serie de alimente care conțin numeroși nutrienți și sunt ideale pentru creșterea nivelului de energie.

Banane

Sunt cunoscute drept cele mai bune alimente pentru un plus de energie și este recomandat consumul lor la micul dejun. Au capacitatea de a oferi energie organismului deoarece sunt o sursă de potasiu, vitamina B6 și carbohidrați. Dacă nu poți mânca nimic la micul dejun, o banană este mai mult decât suficientă pentru a te menține energic până la masa de prânz.

Spirulina

Spirulina este o algă bogată în nutrienți, care poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Pe lângă detoxifierea organismului, pierderea în greutatea și asigurarea unui nivel ridicat de vitamine și minerale, spirulina îți poate oferi energie pentru întreaga zi. O poți amesteca cu un iaurt sau cu un smoothie și îți poți începe ziua în forță. Sub formă de pudră sau capsule, sigur vei găsi spirulina la preț avantajos

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt o sursă de energie pentru oricine, datorită pachetului întreg pe care îl oferă. Un cartof dulce are până la 23 grame de carbohidrați, mangan în proporție de 28%, vitamina A și până la 3,8 grame de fibre. Fibrele fac din cartoful dulce un aliment care se digeră într-un ritm lent, motiv pentru care aduce organismului un aport de energie în mod constant.

Cafea

Nu mai este un secret că oricine dorește un plus de energie apelează la cafea. Conținutul ridicat de cofeină ajunge imediat în sânge și stimulează corpul și creierul să fie activi. Chiar dacă poate crea dependență, cafeaua are și beneficii asupra organismului, mai ales pentru că duce la creșterea producției de epinefrină, hormonul care stimulează creierul și corpul să aibă un nivel de activitate ridicat.

Pește gras

Cele mai bune surse de proteine, acizi grași și vitaminele B sunt somonul și tonul, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din alimentația ta. Pe lângă surplusul de energie pe care îl oferă organismului, acizii grași omega 3 pot ajuta la reducerea inflamațiilor din organism, care sunt de cele mai multe ori cauzele principale ale oboselii. De asemenea, vitamina B12 din peștele gras acționează împreună cu acidul folic și produce globulele roșii în organism. Acest proces ajută la acțiunea mai bună a fierului în organism, pentru a reduce senzația de oboseală.

Ouă

Chiar dacă nu sunt considerate cele mai sănătoase alimente, acestea îți pot oferi energie pentru întreaga zi, mai ales dacă sunt consumate la micul dejun. Au un conținut ridicat de proteine și leucină, care stimulează producția de energie a organismului în mod constant. De asemenea, complexul de vitamine B pe care îl conțin ouăle ajută la descompunerea alimentelor din organism pentru producția rapidă de energie.

Ciocolată neagră

Ne concentrăm pe ciocolata neagră deoarece aceasta are un conținut ridicat de cacao, un antioxidant care ajută la creșterea fluxului sanguin în organism. În acest sens, organismul primește repede oxigen la nivelul creierului și al mușchilor, pentru ca organismul sa aibă un plus de energie. Este un lucru benefic pentru persoanele care fac sport, dar și pentru momentele în care simți că nu mai ai deloc energie pentru a termina ziua.

Suntem înconjurați de numeroase alimente care s-au dovedit a fi surse bogate de energie, dacă le folosim în mod corespunzător și evităm excesele. Introdu în dieta ta zilnică aceste alimente și vei vedea cum lipsa de energie nu va mai fi o problemă pentru tine!

sursa foto: pixabay.com/stevepbLasă un răspuns

Site creat de