Uncategorized

757 de elevi din Cluj intră în faza pe oraș a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni

CuGeT etapa pe scoala 20 ianuarie 2015 2 e1453483080971
  • Podiumul liceelor se păstrează: „Avram Iancu”, „Gheorghe Șincai” și „Onisifor Ghibu”
  • 59 de elevi, toți din clasele IX-X, au răspuns corect la toate întrebările chestionarului
  • Sâmbătă, 23 ianuarie, are loc prima etapă pentru tinerii înscriși pe site

 Un număr de 757 de elevi de la 22 de licee din Cluj-Napoca s-au calificat la faza pe oraș (semifinala) Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, un proiect lansat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Vitrina Advertising. Competiția continuă sâmbătă, 23 ianuarie, când vor fi testați tinerii care s-au înscris prin intermediul site-ului www.cuget.afacj.ro – aproape 300.

Elevii au fost împărțiți în două categorii (clasele IX-X și respectiv XI-XII) și au avut la dispoziție 15 minute pentru a completa un chestionar cu 25 de întrebări, iar cei care au răspuns corect la minim 20 dintre acestea s-au calificat în seminfinala competiției, care se va desfășura în 27 februarie. Podiumul liceelor cu cei mai mulți elevi calificați este format din liceele teoretice „Avram Iancu” (145 de elevi calificați), „Gheorghe Șincai” (134) și „Onisifor Ghibu” (72). Câte 16 elevi de la „Gheorghe Șincai” și „Onisifor Ghibu” au răspuns corect la toate cele 25 de întrebări. În total, 59 de elevi din liceele participante au obținut punctaj maxim – toți, din categoria claselor IX-X.

Domeniile testate sunt: Artă; Sport, Muzică și dans; Teatru și film; Literatura română și universală; Științele exacte; Științele naturii; Geopolitică și Cluj-Napoca. Printre întrebările care le-au pus dificultăți elevilor la această etapă au fost: „Care este cel mai rapid patruped din lume?”, cu variantele de răspuns: ghepardul; pantera; leul sau „Turneul celor Șase Națiuni este o competiție internațională de: handbal golf; rugby”. Chestionarele și rezolvările, precum și rezultatele complete ale etapei sunt publicate pe site-ul competiției, www.cuget.afacj.ro.

Sâmbătă, 23 ianuarie, se desfășoară prima etapă pentru tinerii înscriși în competiție prin intermediul site-ului – aproape 300, dintre care 91% sunt studenți. Competiția va avea loc la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, de la ora 9.30. Cei care răspund corect la minim 20 de întrebări se vor califica la faza pe oraș din 27 februarie.

Valoarea totală a premiilor puse în joc în cadrul competiției este de peste 40.000 de lei, net. La fiecare din cele trei categorii (clasele IX-X, XI-XII și tineri de 18-25 de ani), câștigătorii vor primi câte 5.000 de lei, ocupanții locului doi – câte 3.500 de lei, și cei de pe locul trei – câte 2.000 de lei. Toți finaliștii vor fi recompensați cu câte 150 de lei, în cadrul finalei care se va desfășura în aprilie. Fondul de premiere este asigurat integral de AFA Cluj.

Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „Clujul are atitudine”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.Lasă un răspuns

Site creat de