Social & Cultura

8 pensule de machiaj pe care orice femeie ar trebui să le aibă

8 pensule de machiaj pe care orice femeie ar trebui să le aibă

Pensulele de machiaj sunt extrem de importante atunci când vrei să-ți faci un machiaj perfect și rezistent, indiferent dacă acesta este natural, de seară sau pentru ocaziile speciale. Aplicarea machiajului cu ajutorul pensulelor va oferi mai multă acuratețe și precizie, astfel încât nu vei fi nevoită să faci multe retușuri sau să o iei de la capăt. Dacă îți place să te machiezi singură, atunci asigură-te că nu pleci nicăieri fără pensulele tale make-up!

Află care sunt cele mai îndrăgite pensule pentru machiaj de la Sephora care nu ar trebui să lipsească din portfardul tău de acasă sau cel din călătorii, astfel încât să realizezi un machiaj de invidiat oriunde și oricând!

Pensula pentru fondul de ten

Pensula pentru fondul de ten te va ajuta să aplici și întinzi mult mai bine produsul pe piele, mai ales dacă acesta are formulă lichidă. Pensulele pentru fondul de ten pot fi plate sau circulare și sunt adesea fabricate din peri sintetici pentru ca întreaga doză de machiaj să ajungă pe față, fără a fi absorbită de pensulă. Fondul de ten se aplică prin tapotare pentru a nu încărca pielea, pensula circulară oferind un finisaj mai bun, însă este mai dificil de manevrat, necesitând deci experiență în make-up.

Pensula pentru corector sau anticearcăn

Pensula pentru corector este folosită pentru aplicarea acestuia în zonele mai greu de ajuns, unde este nevoie ca pielea să fie iluminată sau în locurile în care imperfecțiunile tenului sunt mai pronunțate: linii fine și riduri, cearcăne, acnee etc. Pensula pentru corector este de dimensiuni mai mici față de cea pentru aplicarea fondului de ten, iar perii acesteia sunt fabricați, de asemenea, din material sintetic, fin și delicat.

Pensula pentru pudră

Dacă îți dorești un machiaj impecabil și de lungă durată, care să pună în lumină cele mai frumoase trăsături ale chipului tău, atunci nu trebuie să-ți lipsească din portfard o pensulă de pudră din material de calitate. Vei găsi diferite mărimi de pensule, însă este important să o alegi pe cea potrivită feței tale: să nu fie prea mică sau prea mare deoarece s-ar putea să-ți creeze disconfort atunci când aplici pudra. 

Pensula pentru blush

Un pic de culoare pe pomeți va oferi machiajului tău un aspect de invidiat, elegant și feminin! Pensula pentru blush ajută la conturarea și aplicarea fardului de obraz, aceasta având peri moi și delicați pentru piele. Dacă folosești mai multe nuanțe de blush: pentru machiajul de zi sau de seară, asigură-te că îndepărtezi fardul după fiecare aplicare.

Pensula pentru sprâncene

Sprâncene oferă mimică și expresivitate chipului tău, așa că un machiaj nu poate fi complet fără conturarea și fardul special pentru sprâncene, iar pentru acest lucru vei avea nevoie de două pensule: cea de dimensiuni mici, tăiată oblic și cea pieptăn. Pensula tăiată oblic este confecționată din păr sintetic și se folosește pentru fard, cremă sau gel, iar pensula pieptăn este folosită pentru pieptănarea genelor și sprâncenelor.

Pensula pentru fardul de pleoape

Pensula pentru fardul de pleoape este de formă plată și ajută la aplicarea pigmenților pe pleoape. În funcție de machiajul pe care vrei să-l realizezi este recomandat să alegi mai multe mărimi, însă dacă îți dorești doar un singur produs, atunci alege o pensulă de mărime medie.

Pensula de blending

Pensula de blending face diferența dintre un make-up profesional și unul realizat de persoanele la început de drum deoarece cu ajutorul acesteia vei crea tranzițiile de culoare, umbrele și amestecul nuanțelor aplicate pe pleoape. Această pensulă este un „must” pentru un make-up irezistibil și rezistent!

Pensula pentru aplicarea rujului

Pensula este folosită pentru aplicarea rujului și a altor produse cremoase pe buze, fiind indispensabilă atunci când îți dorești un machiaj de durată și fermecător. Ține minte să o cureți de fiecare dată când schimbi nuanța rujului sau chiar după fiecare utilizare.

Pensulele pentru realizarea machiajului de zi, de seară sau de ocazie sunt incredibile atunci când vrei un aspect elegant, feminin și de lungă durată. Depozitează pensulele într-un loc lipsit de praf, precum un sertar închis sau chiar o husă specială, și nu uita să le cureți și îngrijești corespunzător, așadar te vei bucura de ele perioade îndelungate de timp pentru numeroase stiluri și trenduri make-up!

Photo by freestocks on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de